«Συναγερμός» στους δικηγόρους

4

Μεγάλη συζήτηση έχει προκαλέσει η ανακοίνωση του Φώτη Κωτσή ότι θα είναι υποψήφιος στις επερχόμενες εκλογές του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών – έχουν προγραμματιστεί για τις 26 Νοεμβρίου. Ο δύο φορές εκλεγμένος σύμβουλος με τον συνδυασμό του πρώην προέδρου του ΔΣΑ Γιάννη Αδαμόπουλου, εκπρόσωπος της νέας γενιάς του κλάδου, μπαίνει πρώτος στην κούρσα της διεκδίκησης της προεδρίας ενός από τους πιο σημαντικούς ως προς τη δημόσια παρέμβασή τους επαγγελματικούς συλλόγους της χώρας. Ο Κωτσής στοχεύει να εκφράσει τη μεγάλη μάζα των νέων δικηγόρων που έχουν πληγεί από τις αλλαγές που έχουν επέλθει τα τελευταία χρόνια με την κρίση, όπως και να διασφαλίσει τα κεκτημένα του κλάδου, που επίσης έχουν συμπιεστεί στη μνημονιακή εποχή.

Ωστόσο, στο άκουσμα της υποψηφιότητας, που, σύμφωνα με το πνεύμα της ανακοίνωσης, επιθυμεί να εκφράσει μια διαφορετική δυναμική και προοπτική, δεν ήταν λίγοι αυτοί που θορυβήθηκαν. Πριν ακόμα γίνει η επίσημη ανακοίνωση, και μόνο στην αναπαραγωγή φημών, ο γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας, Λευτέρης Αυγενάκης, προσκάλεσε τους τέσσερις εν δυνάμει υποψηφίους από τον χώρο της Κεντροδεξιάς, Δημήτρη Αναστασόπουλο, Μιχάλη Ζαφειρόπουλο, Ιωάννα Καλλατζάκου και Φώτη Κωτσή, να τα βρουν, έτσι ώστε να μην διασπαστεί το μέτωπο που θα στηριχθεί από τη ΝΔ στις εκλογές του Νοεμβρίου.

Τι ακριβώς ειπώθηκε κεκλεισμένων των θυρών είναι άγνωστο, εντούτοις η στήλη είναι σε θέση να γνωρίζει ότι ο εις εκ των παρισταμένων κ. Ζαφειρόπουλος θεώρησε, χωρίς να τεκμηριώνεται από τα γεγονότα, ότι του δόθηκε το «χρίσμα» και με το που βγήκε από τη συνάντηση άρχισε να ειδοποιεί «φίλους» και γνωστούς. Στο θέμα αυτών των διαρροών αναφέρθηκαν και αναρτήσεις σε έγκυρα ειδησεογραφικά sitesH Πειραιώς πάντως -και πολύ σωστά-, παρά το έντονο παρασκήνιο και τις διεργασίες που συντελούνται, δεν βιάζεται να ανοίξει τα χαρτιά της και τέτοιες ενέργειες μάλλον τη φέρνουν σε δύσκολη θέση…