Το «αντι-ΣΥΡΙΖΑ» μέτωπο προβληματίζει το ΚΙΝΑΛ12 Φεβρουαρίου 2019 · Ώρα δημοσίευσης: 1:16 μμ · Τελευταία τροποποίηση: 1:16 μμ


Στη μελέτη των ποιοτικών στοιχείων των σφυγμομετρήσεων έχουν επιδοθεί στο Κίνημα Αλλαγής και… τα συμπεράσματα έχουν αρχίσει να προκαλούν πολλή ανησυχία στο επιτελείο της Φώφης Γεννηματά.

Τι «δείχνουν» οι δημοσκοπήσεις

Συγκεκριμένα, αυτό που διαπιστώνουν όσοι ξέρουν στην Χαριλάου Τρικούπη να διαβάζουν δημοσκοπήσεις πέρα και πίσω από τα ποσοστά, βλέπουν ότι το βασικό δίπολο που αναγνωρίζουν οι ψηφοφόροι ενόψει των επόμενων εθνικών εκλογών (όποτε κι αν γίνουν αυτές) δεν είναι –ευλόγως- το «Μνημόνιο-Αντιμνημόνιο», ούτε καν το παραδοσιακό «Αριστερά-Δεξιά».

Αντιθέτως, το δίλημμα «ΣΥΡΙΖΑ-αντιΣΥΡΙΖΑ» έχει μεταμορφωθεί σε κυρίαρχο δίπολο στην ελληνική κοινωνία και αυτό έχει προκαλέσει έντονο προβληματισμό στο Κίνημα Αλλαγής, καθώς το κόμμα της Φώφης Γεννηματά έχει ενταχθεί στο «αντιΣΥΡΙΖΑ» πολιτικό μπλοκ, κόβοντας κάθε γέφυρα με το… άλλο μέρος του διπόλου. Και αυτό, όπως παραδέχονται και επιτελικά στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη που δεν στηρίζουν την «ατζέντα Βενιζέλου», συνιστά διπλό πρόβλημα για το Κίνημα Αλλαγής: πρώτον, διότι στον αντιΣΥΡΙΖΑ χώρο κυριαρχεί η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ είναι λογικό όσοι πολίτες ψηφίσουν με κριτήριο «να φύγει ο ΣΥΡΙΖΑ», να ψηφίσουν κατευθείαν τη ΝΔ.

Από την άλλη πλευρά, έχοντας κόψει κάθε γέφυρα επικοινωνίας με το άλλο μέρος του διπόλου, το Κίνημα Αλλαγής έχει πάρει διαζύγιο από προοδευτικούς και δημοκράτες ψηφοφόρους που δεν είναι αντιΣΥΡΙΖΑ αλλά ούτε… ΣΥΡΙΖΑ και θα μπορούσαν να δώσουν μία δεύτερη ευκαιρία στη Φώφη Γεννηματά. Ωστόσο, τώρα, το Κίνημα Αλλαγής φαίνεται ότι… «χαρίζει» τους εν λόγω ψηφοφόρους στον ΣΥΡΙΖΑ και χάνει κάθε πιθανότητα «δεύτερης ευκαιρίας», με ό,τι μπορεί να σημαίνει αυτό…

Διαβάστε επίσης στη «Νέα Σελίδα»:ΚΙΝΑΛ: «Σνομπάρει» τους Ευρωοσιαλιστές λόγω… ΣΥΡΙΖΑ