Τσίπρας: Η ιδιωτικοποίηση των ΕΛΠΕ θα αποτελεί απιστία κατά του Δημοσίου31 Οκτωβρίου 2019 · Ώρα δημοσίευσης: 4:42 μμ · Τελευταία τροποποίηση: 4:45 μμ


Με ανάρτησή του στο Facebook σχολίασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, τα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για εντοπισμό μεγάλων κοιτασμάτων νοτιοδυτικά της Κρήτης.

Όπως έγραψε χαρακτηριστικά ο πρώην πρωθυπουργός, αν αυτό ισχύει, «η επιλογή της κυβέρνησης της κυβέρνησης για ιδιωτικοποίηση των ΕΛΠΕ και ιδιαίτερα της θυγατρικής της για τις εξορύξεις, δεν θα αποτελεί απλά ιδεοληψία, αλλά απιστία κατά του Δημοσίου».

Η ανάρτηση του Αλέξη Τσίπρα

«Σημερινά πρωτοσέλιδα δημοσιεύματα (εφημερίδες «Τα Νέα» και «Η Καθημερινή») φέρουν τον επικεφαλής της Γενικής Διεύθυνσης Υδρογονανθράκων των ΕΛΠΕ να εκτιμά ότι υπάρχουν μεγάλα κοιτάσματα νοτιοδυτικά της Κρήτης, στα οικόπεδα όπου τον περασμένο Ιούνιο υπογράψαμε να διερευνήσουν από κοινού ΕΛΠΕ, ExxonMobil και Total.

Αν αυτό ισχύει», υπογραμμίζει, «η επιλογή της κυβέρνησης για ιδιωτικοποίηση των ΕΛΠΕ και ιδιαίτερα της θυγατρικής της για τις εξορύξεις, δεν θα αποτελεί απλά ιδεοληψία, αλλά απιστία κατά του Δημοσίου».

Διαβάστε επίσης στη «Νέα Σελίδα»:

Ελληνικά Πετρέλαια: Η απάντηση για το «σούπερ κοίτασμα»

Κρίσιμο ερώτημα