Τσίπρας: Το τρολάριασμα σε Μητσοτάκη μέσω twitter16 Μαρτίου 2019 · Ώρα δημοσίευσης: 9:45 πμ · Τελευταία τροποποίηση: 12:04 μμ


Ο Αλέξης Τσίπρας, τρολάρε μέσω twitter τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη, σχετικά με την «ολιγαρκή αφθονία» που ανέφερε ο πρωθυπουργός την Πέμπτη και δεν… κατάφερε ή απέφυγε να κατανοήσει ο πρόεδρος της αξιωματική αντιπολίτευσης.

Συγκεκριμένα ο Έλληνας πρωθυπουργός γράφει

«Επειδή ο κύριος Mητσοτάκης, ίσως έχει ακούσει μόνο για τον Χάγιεκ και τον Φρίντμαν, του συστήνω να ρίξει μια ματιά στο έργο του Γάλλου φιλόσοφου και οικονομολόγου, Σερζ Λατούς, ώστε να κατανοήσει τι είναι η έννοια της ολιγαρκούς αφθονίας.

»Αν και ο τρόπος ζωής του ίσως δε θα τον βοηθήσει να το κατανοήσει, δε θα του κάνει κακό να εμπλουτίσει λίγο τις γνώσεις του».

Νωρίτερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης μη γνωρίζοντας προφανώς για το τι πράγμα μιλούσε ο πρωθυπουργός είχε αναφέρει πως: «Ο κ. Τσίπρας, επιβεβαιώνοντας το θαυμασμό του για τα αποτυχημένα σοσιαλιστικά μοντέλα της Λατινικής Αμερικής, μας είπε πως ονειρεύεται μια «ολιγαρκή αφθονία» στη χώρα μας. Προφανώς επιφυλάσσει το «ολιγαρκής» για τους Έλληνες και το «αφθονία» για τον ίδιο και την παρέα του».

Δείτε το σχετικό tweet του πρωθυπουργού

Ρεσιτάλ με ακροδεξιά fake news από τον Μητσοτάκη

Σε νέα επιχείρηση πολιτικής σπέκουλας με αφορμή το προσφυγικό ζήτημα επιδόθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τη Μυτιλήνη. Ο πρόεδρος της ΝΔ χρησιμοποίησε ως πυξίδα τα fake news και τη ρητορική των πιο σκληρών κύκλων της ευρωπαϊκής Δεξιάς.

Ο αρχηγός της αξιωματική αντιπολίτευσης, μιλώντας σε εκδήλωση των ΝΟΔΕ Λέσβου, Λήμνου, Χίου και Σάμου, επεσήμανε πως «η δήθεν ευαίσθητη Αριστερά επέτρεψε στη Μόρια να φτάσει στην κατάσταση στην οποία βρέθηκε».

Επιπλέον επιχείρησε να επενδύσει στο ακροδεξιό ακροατήριο των νησιών του Βορείου Αιγαίου. Σημείωσε πως «οι πολίτες θα θυμούνται και τον κ. Τσίπρα για τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκε ή μάλλον δεν διαχειρίστηκε την προσφυγική κρίση».

Fake news η κακοδιαχείριση κοινοτικών κονδυλίων

Ο πρόεδρος της ΝΔ επεσήμανε πως «θα μπει τέρμα στο πάρτι με τι διαχείριση των ευρωπαϊκών πόρων. Και σήμερα διεξάγεται και έχει οδηγήσει σε πολλαπλές παραιτήσεις στελεχών του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής».

Υπενθυμίζεται ωστόσο ότι στις 26 Σεπτεμβρίου 2018 η Κομισιόν ανακοίνωσε επίσημα ότι, «μέχρι σήμερα δεν υπάρχουν στοιχεία για κακοδιαχείριση κονδυλίων για το μεταναστευτικό από την Ελλάδα».

Fake news για τη φύλαξη συνόρων

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επεσήμανε πως «αυτή η δήθεν Αριστερά της προόδου αρνείται να συμμετέχει στην ευρωπαϊκή συζήτηση για το πώς η Ευρώπη θα φυλάξει τα σύνορά της». Παράλληλα, ζήτησε «10.000 Ευρωπαίους συνοριοφύλακες». Επιπλέον, υιοθετώντας ακροδεξιά φρασεολογία, υποστήριξε ότι η κυβέρνηση «αρνείται να αλλάξει τις διαδικασίες ασύλου. Και αυτό γιατί έχει πιέσεις από αριστερές συνιστώσες και από ορισμένες ΜΚΟ που έχουν ύποπτο ρόλο».

Υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός -μετά την άτυπη σύνοδο κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Σάλτσμπουργκ στις 20 Σεπτεμβρίου- υπογράμμισε πως «συμφωνήθηκε η επιτάχυνση των διαδικασιών για την αναβάθμιση σε ευρωπαϊκή ακτοφυλακή και συνοριοφυλακή. Γεγονός που ταυτόχρονα θα δώσει τη δυνατότητα δημιουργίας και ενός ευρωπαϊκού μηχανισμού επιστροφών για όσους δεν χρήζουν της διεθνούς προστασίας. Αυτό είναι μια θετική εξέλιξη που η χώρα μας, εδώ και πολύ καιρό, αγωνίζεται για να γίνει πράξη».

Διαβάστε επίσης στη «Νέα Σελίδα»: «Εμφύλιος» στη ΝΔ: Ρουκέτες Μεϊμαράκη σε Άδωνι

Πολάκης: «Τρολάρει» άγρια ΠΟΕΔΗΝ, Γιαννάκο και «το τσίρκο του» για «ντου» σε λάθος υπουργείο