Τσίπρας – Βαρουφάκης: Το πρώτο τετ-α-τετ μετά το 2015 (photo – video)24 Ιουλίου 2019 · Ώρα δημοσίευσης: 9:55 μμ · Τελευταία τροποποίηση: 10:19 μμ


Αλέξης Τσίπρας και Γιάνης Βαρουφάκης βρέθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης στο Προεδρικό Μέγαρο με αφορμή τη δεξίωση για την 45η Επέτειο Αποκατάστασης της Δημοκρατίας.

Μόλις έφτασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, χαιρέτισε δια χειραψίας όλους τους παρευρισκόμενους, ανάμεσα στους οποίους και ο επικεφαλής του ΜέΡΑ 25 και πρώην συνεργάτης του. 

Οι δυο τους χαιρετήθηκαν με μία τυπική χειραψία. Πρόκειται, μάλιστα, για την πρώτη φορά που οι δυο τους συναντώνται μετά τη ρήξη του 2015, ωστόσο η άνεση και των δύο στο πρώτο τους τετ-α-τετ είναι φανερή.

Δείτε τη σχετική φωτογραφία 

Και το σχετικό βίντεο από τη στιγμή που χαιρετιούνται Τσίπρας – Βαρουφάκης

Διαβάστε επίσης στη «Νέα Σελίδα»: 

Γιατί με το επίδομα για μητέρες κάτω τον 30 «καλωσορίζουμε» το 1950

ΕΡΤ: Άγριος καβγάς Μπάρκα – Οικονόμου στον αέρα (video)

ΣΚΑΪ: «Άδειασμα» ρεπόρτερ σε Στραβελάκη που έβλεπε πορεία ΣΥΡΙΖΑ (video)

Τσίπρας: Διαρκές χρέος να περιφρουρήσουμε όσα κατακτήθηκαν μέσα από αγώνες

Ο Αλέξης Τσίπρας σε αναρτήσεις του στο Twitter αναφέρει ότι «η 24η Ιουλίου αποτελεί ημέρα μνήμης και τιμής για τις αγωνίστριες και τους αγωνιστές που θυσιάστηκαν, φυλακίστηκαν, εξορίστηκαν και κυνηγήθηκαν για την ελευθερία, την κοινωνική δικαιοσύνη και τη Δημοκρατία στον τόπο μας».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει πως «η 45η επέτειος από την αποκατάσταση της Δημοκρατίαςβρίσκει τη χώρα μας σε μια νέα εποχή, απαλλαγμένη από την επιτροπεία» και πως «οφείλουμε να μην αφήσουμε να πάνε χαμένες οι θυσίες του ελληνικού λαού».

«Έχουμε διαρκές χρέος να περιφρουρήσουμε όσα κατακτήθηκαν μέσα από αγώνες και στερήσεις. Τη Δημοκρατία, την ανεξαρτησία και την κοινωνική δικαιοσύνη», υπογραμμίζει ο κ. Τσίπρας.

Δείτε τις σχετικές αναρτήσεις 

ΣΥΡΙΖΑ: Το μήνυμα για την 45η επέτειο αποκατάστασης της Δημοκρατίας

«Η επέτειος για τα 45 χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας αποτελεί πρωτίστως ημέρα μνήμης και αναστοχασμού», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του για τη σημερινή, 45η επέτειο από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας.

Επίσης, στην ανακοίνωση που εξέδωσε το Γραφείο Τύπου του κόμματος αναφέρεται: «Θυμόμαστε και τιμούμε όλους τους αγωνιστές, τις αγωνίστριες και τη νεολαία που έδωσαν τη σκληρή μάχη προκειμένου να απαλλαγεί η χώρα από τη χούντα των συνταγματαρχών η οποία, εκτός όλων των άλλων δεινών, είναι υπεύθυνη για την προδοσία της Κύπρου.

Η αποκατάσταση της Δημοκρατίας, λοιπόν, δεν είναι μια ακόμη τυπική επέτειος. Έχουμε καθήκον όχι μόνο να διαφυλάξουμε το δημοκρατικό πολίτευμα και τις κατακτήσεις του αλλά και αγωνιστούμε ώστε να διευρύνουμε τα δικαιώματα που απορρέουν από αυτό. Και, την ίδια στιγμή, έχουμε χρέος να αποκρούσουμε προκλήσεις που αμφισβητούν ευθέως τους δημοκρατικούς αγώνες.

Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί όλους τους πολίτες να βρίσκονται σε διαρκή επαγρύπνηση για τη Δημοκρατία. Η χώρα δεν κινδυνεύει πια από τα τανκς των συνταγματαρχών. Ωστόσο η υπεράσπιση της λαϊκής κυριαρχίας αποτελεί διακύβευμα που τίθεται σε καθημερινή βάση».