Βορίδης: Η απάντηση για το δημοσίευμα του «Documento»6 Οκτωβρίου 2019 · Ώρα δημοσίευσης: 2:34 μμ · Τελευταία τροποποίηση: 4:07 μμ
VORIDIS2


Απάντηση στο δημοσίευμα της εφημερίδας «Documento» έδωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάκης Βορίδης.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο υπουργός της ΝΔ συμμετείχε πριν 12 χρόνιο σε γλέντι για την επέτειο των 40 χρόνων από την 21η Απριλίου 1967.

Το σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας αναφέρει μεταξύ άλλων:

«21 Απριλίου 2007. Καφενείο το κεντρικό, Παλλήνη Αττικής. Το μαγαζί είναι γεμάτο άντρες και γυναίκες που γιορτάζουν την επέτειο των 40 χρόνων από την επιβολή της χούντας. Τρώνε πίνουν συνδιαλέγονται και γελούν κρατούν το πουλί της Εθνοσωτηρίου και φωτογραφίζονται μαζί του. Ανάμεσά τους, στο κεφάλι του τραπεζιού ο Μάκης Βορίδης. Οι φωτογραφίες ντοκουμέντο που αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα όχι μόνο έρχονται για να διαλύσουν την επίπλαστη εικόνα του μεγάλου δημοκράτη πολιτικού που επιχειρεί να διαμορφώσει για τον εαυτό του τα τελευταία χρόνια ο Μάκης Βορίδης, αλλά εκθέτουν ανεπανόρθωτα και τον ίδιο τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για την επιλογή του να τον υπουργοποιήσει. Πώς άραγε ένας 6 μηνών «πολιτικός κρατούμενος της χούντας» – μη γελάτε κύριοι – πήρε την απόφαση να έχει στην κυβέρνηση τον άνθρωπο που υμνούσε τη Χούντα;».

Η απάντηση του Μάκη Βορίδη

«Το «γνωστό» Documento, προσπαθώντας να διασωθεί οικονομικά, συνεχίζει να κατρακυλάει δημοσιογραφικά. Αδυνατώντας να βρει κάποιο σοβαρό θέμα για να μου ασκήσει κριτική, συνεχίζει να ανακυκλώνει ως δήθεν αποκαλύψεις τα γνωστά και χιλιοπειπωμένα για την πολιτική μου διαδρομή. Με τη γνωστή εμμονή του εκδότη της εφημερίδας εναντίον των πολιτικών αντιπάλων του, αποκρύπτει επιμελώς το γεγονός ότι σε καμία από τις φωτογραφίες στις οποίες εμφανίζομαι στην άτυπη συνεστίαση πριν από 12,5 χρόνια δεν υπάρχουν σύμβολα της 21ης Απριλίου. Προφανώς, χρησιμοποιήθηκαν μετά την αποχώρησή μου και χωρίς να έχω καμία σχετική γνώση.

Να υπενθυμίσω στον κ. Βαξεβάνη που «ειλικρινώς» ανησυχεί για το πολιτικό μου παρελθόν ότι από το 2007 μέχρι σήμερα έχω εκλεγεί 7 φορές βουλευτής και οριστεί 3 φορές υπουργός από διαφορετικούς πρωθυπουργούς. Οι πολίτες με ψήφισαν αφού πρώτα είχα δώσει εξηγήσεις αμέτρητες φορές, προφανώς ουσιαστικές και πειστικές, για την πολιτική διαδρομή μου και τα ιδεολογικά πιστεύω μου. Προφανώς οι Έλληνες πολίτες πείστηκαν από αυτές και κατανόησαν τη συνολική πολιτική μου διαδρομή. Ο κ. Βαξεβάνης, όχι. Ή δύσπιστος είναι ή κακόπιστος και κακοπροαίρετος. Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν βρίσκει τίποτε καινούργιο να πει και αναμασά τα τετριμμένα».

Διαβάστε επίσης στη «Νέα Σελίδα»: Πομπέο: Το πρωινό με τον Μητσοτάκη και η βόλτα στην Πλάκα (photos-video)