Ξέφυγε ο Κυρανάκης: Δεν είναι εκφοβισμός τα τηλεφωνήματα, είναι υποχρέωση

Η δήλωση  σχετικά με το πώς αντιμετωπίζει η Ν.Δ το μπαράζ απειλητικών μηνυμάτων κατά βουλευτών προκαλεί ερωτηματικά.12 Ιανουαρίου 2019 · Ώρα δημοσίευσης: 9:33 μμ · Τελευταία τροποποίηση: 9:35 μμ


Ο Κώστας Κυρανάκης υποστήριξε ότι είναι «υποχρέωση» και όχι «εκφοβισμός» τα τηλεφωνήματα σε βουλευτές προκειμένου να μην υπερψηφίσουν την συμφωνία των Πρεσπών.

Η δήλωση  του αναπληρωτή εκπροσώπου Τύπου, Κώστα Κυρανάκη  σχετικά με το πώς αντιμετωπίζει η Ν.Δ το μπαράζ απειλητικών μηνυμάτων κατά βουλευτών και στελεχών της συμπολίτευσης που δήλωσαν ότι θα υπερψηφίσουν τη Συμφωνία των Πρεσπών προκαλεί ερωτηματικά.

Ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. μιλώντας στο ραδιόφωνο News247 είπε ότι «το να παίρνει τηλέφωνο ο ψηφοφόρος στα πολιτικά γραφεία δεν είναι εκφοβισμός, είναι απλά δικαίωμα, είναι υποχρέωση», διευκρινίζοντας ότι δεν γνωρίζει το περιεχόμενο του μηνύματος που κυκλοφόρησε.

«Επί της αρχής όμως», πρόσθεσε, «το να ζητά ένας ψηφοφόρος από τον εκλεγμένο εκπρόσωπό του να μην ψηφίσει κάτι, είναι συνταγματική του υποχρέωση. Οι πολιτικοί έχουμε υποχρέωση να ακούμε τον λαό».

Σε κάθε περίπτωση η Ν.Δ. δεν εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση για να πάρει θέση για σχέδιο τρομοκράτησης βουλευτών και στελεχών της συμπολίτευσης.

Η ανακοίνωση του Μαξίμου

Ο μηχανισμός της ΝΔ προφανώς με πλήρη γνώση και καθοδήγηση, του κ. Μητσοτάκη επιχειρεί να τρομοκρατήσει τους βουλευτές», τονίζει σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, αναφορικά με τις απειλές προς βουλευτές της πλειοψηφίας να μην ψηφίσουν τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Αναλυτικά, «η αποκάλυψη των μαζικών μηνυμάτων με αποστολέα τον γραμματέα Β4 ΝΟΔΕ της ΝΔ κ. Αβραμάκο, προς οπαδούς του κόμματος, με τους αριθμούς των προσωπικών κινητών τηλεφώνων βουλευτών, παρακινώντας σε άσκηση βίας και τρομοκρατίας εναντίον τους, σε σχέση με τη θέση και ψήφο τους στο Κοινοβούλιο στο κρίσιμο εθνικό θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών, δεν αποτελεί μόνο παράνομη πράξη αλλά και ένα ακόμη βήμα στον αντιδημοκρατικό κατήφορο που έχει επιλέξει η ΝΔ».

Ο μηχανισμός της ΝΔ», προστίθεται στην ανακοίνωση, «προφανώς με πλήρη γνώση και καθοδήγηση, του κ. Μητσοτάκη επιχειρεί να τρομοκρατήσει τους βουλευτές. Το ομολόγησε κυνικά και ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, κ. Κυρανάκης, που χαρακτήρισε «υποχρέωση» τα τηλεφωνήματα αυτά.

Διαβάστε επίσης στη Νέα Σελίδα: 

«Καρφί» Παππά στον ΣΚΑΪ: Όρος για την άδεια οι 400 εργαζόμενοι