Αχτσιόγλου για Μποτρίνι: Αναμένουμε την αντίδραση του υπουργού Εργασίας7 Αυγούστου 2019 · Ώρα δημοσίευσης: 2:35 μμ · Τελευταία τροποποίηση: 2:35 μμ


Σε μία δήλωση στην εφημερίδα «Αυγή» προχώρησε η Έφη Αχτσιόγλου, τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή την καταγγελία 19χρονου σπουδαστή μαγειρικής για κακομεταχείριση στο εστιατόριο του γνωστού σεφ, Έκτορα Μποτρίνι.

Αναλυτικά η δήλωση της Έφης Αχτσιόγλου 

«Η καταγγελία του νέου εργαζόμενου για τις απάνθρωπες συνθήκες εργασίας σε επιχείρηση εστιατορίου στην Κέρκυρα μαρτυρά με τον πιο ακραίο τρόπο την έκταση που μπορεί να λάβει η εργοδοτική αυθαιρεσία, αλλά και την τεράστια σημασία της λειτουργίας τους Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, που η σημερινή κυβέρνηση ήδη με τις πρώτες κινήσεις της φρόντισε να απαξιώσει.

Καταδικάζουμε απερίφραστα τις ενέργειες αυτές και δεσμευόμαστε ότι θα βρισκόμαστε στο πλευρό των εργαζομένων από κάθε θέση, για να σπάσουμε τη σιωπή και να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα αυτών που για πολλούς είναι αόρατοι.

Ως κυβέρνηση καταπολεμήσαμε έμπρακτα την παραβατικότητα στην αγορά εργασίας και δουλέψαμε ώστε το υπουργείο Εργασίας να συνιστά σύμμαχο των εργαζομένων. Αναμένουμε την αντίδραση του κατά τα λοιπά λαλίστατου σημερινού υπουργού Εργασίας και καλούμε την κυβέρνηση να εγκαταλείψει την πολιτική απαξίωσης του ΣΕΠΕ, που ενθαρρύνει τα φαινόμενα εργοδοτικής αυθαιρεσίας».

Διαβάστε επίσης στη «Νέα Σελίδα»: 

Μποτρίνι: Στον εισαγγελέα ο 19χρονος – Απομακρύνθηκαν άτομα από το εστιατόριο