Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος: Ολοκληρώθηκε η πορεία στο κέντρο της Αθήνας (video)6 Δεκεμβρίου 2018 · Ώρα δημοσίευσης: 7:27 μμ · Τελευταία τροποποίηση: 7:41 μμ


Ολοκληρώνεται αυτή την ώρα η πορεία στο κέντρο της Αθήνας οργανώσεων της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και συλλογικοτήτων του αντιεξουσιαστικού χώρου με αφορμή τη συμπλήρωση 10 χρόνων από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Οι διαδηλωτές φώναξαν συνθήματα ενάντια στην αστυνομική βία και καταστολή συγκεντρώθηκαν αρχικά στα Προπύλαια και κατευθύνθηκαν προς τη Βουλή.

Στη συνέχεια οι συγκεντρωμένοι έστριψαν στην Πανεπιστημίου, όπου και διαλύονται.

Όπως αναφέρουν οι οργανώσεις σε ανακοίνωσή τους «το κίνημα του Δεκέμβρη με το δυναμισμό του άνοιξε νέους δρόμους για το κίνημα. Με την πρωτοφανή μαζικότητα και επιμονή του, με την άμεση και έμπρακτη αμφισβήτηση της κυβέρνησης, των θεσμών του κράτους, της εξουσίας και του πλούτου, με τη διάρκεια και τον παλμό του, με την άρνησή του να μείνει στα όρια της «νομιμότητας», του καθωσπρεπισμού και τελικά της υποταγής στους θεσμούς, έδειξε το δρόμο για μια συνολική και ριζική ανατροπή της μέχρι τότε πολιτικής της αστικής τάξης».

Και προσθέτουν: «Σήμερα 10 χρόνια μετά συνεχίζουμε μέχρι να νικήσουμε ενάντια στη πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και όλων των επίδοξων διαχειριστών της κρίσης, ενάντια στην ΕΕ των μνημονίων και του ρατσισμού».

Μέρος των διαδηλωτών κατευθύνεται στα Εξάρχεια, όπου από νωρίς στήνεται σκηνικό έντασης.

Η κυκλοφορία στους δρόμους γύρω από το κέντρο της Αθήνας διεκόπη, αλλά αναμένεται να ομαλοποιηθεί την επόμενη ώρα.

Παράλληλα με εντολή της αστυνομίας, οι σταθμοί του μετρό «Πανεπιστήμιο» και «Σύνταγμα» είναι κλειστοί κι οι συρμοί διέρχονται κανονικά χωρίς να πραγματοποιούνται στάσεις.

Διαβάστε επίσης στη «Νέα Σελίδα»Εισβολή κουκουλοφόρων σε κτίριο του υπουργείου Πολιτισμού