Απ. Κατσιφάρας: Χρειαζόμαστε εθνικό σχέδιο για την επόμενη μέρα5 Φεβρουαρίου 2018 · Ώρα δημοσίευσης: 4:05 μμ · Τελευταία τροποποίηση: 4:05 μμ


«Χρειαζόμαστε εθνικό σχέδιο για την επόμενη μέρα» τόνισε ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, στον χαιρετισμό που απηύθυνε προς το 9ο περιφερειακό συνέδριο για την παραγωγική ανασυγκρότηση, το οποίο διεξάγεται στην Πάτρα.

Πρόσθεσε ακόμη ότι «τo 2018 είναι μια κομβικής σημασίας χρονιά, για να ξεκινήσει μια δυναμική πορεία για το αναπτυξιακό όραμα της ελληνικής κοινωνίας, με αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου και ορθή κατανομή του πλούτου».

Ο Περιφερειάρχης σημείωσε επίσης ότι «χρειαζόμαστε ένα εθνικό σχέδιο που θα συμπεριλαμβάνει και τα θέματα Δημοκρατίας, τη λειτουργία των θεσμών, τη συμμετοχή των πολιτών, το ρόλο των περιφερειακών και τοπικών αρχών, την πολιτική συνεννόηση σε μείζονα ζητήματα», διότι, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «αρκετά πλήρωσε η χώρα και ο ελληνικός λαός την αδυναμία του πολιτικού συστήματος».

«Εμείς, ως περιφέρειες της χώρας, λέμε ότι ήρθε η ώρα να περάσουμε από την περιφερειακή αυτοδιοίκηση στην περιφερειακή διακυβέρνηση, με έναν άλλον τρόπο υπεύθυνης προσέγγισης, όχι μόνο καταγγελτικό ρόλο απέναντι στην κεντρική εξουσία», τόνισε.

Παράλληλα, ανέφερε ότι «ο δυτικός άξονας πρέπει να μπει ισότιμα στην παραγωγή του εθνικού πλούτου και την αναδιάταξη σε κοινωνικό και αναπτυξιακό επίπεδο». Όσον αφορά στα ζητήματα της Δυτικής Ελλάδας, ο Απόστολος Κατσιφάρας είπε ότι «ως περιφερειακή αρχή εν όψει του συνεδρίου θέσαμε την ατζέντα, διότι έχουμε εκκρεμή ζητήματα» και αναφέρθηκε στους άξονες που έχει θέσει η περιφέρεια και αφορούν τα οδικά δίκτυα, τα ενεργειακά δίκτυα, το σιδηροδρομικό δίκτυο, τα εγγειοβελτιωτικά δίκτυα και τα Πανεπιστημιακά ιδρύματα.

Καταλήγοντας ο Απόστολος Κατσιφάρας τόνισε: «Είμαστε η περιφέρεια με τον υψηλότερο δείκτη ανεργίας. Για εμάς η ανάπτυξη και οι θέσεις εργασίας θα πρέπει να έρθουν και από τις παραγωγικές μας δυνάμεις. Χρειαζόμαστε ένα νέο σχέδιο παραγωγικών επενδύσεων».