Απίστευτος Βελόπουλος: Σε λίγο οι συνάδελφοι του Βορρά θα είναι βουλευτές άλλου κοινοβουλίου (video)28 Ιανουαρίου 2020 · Ώρα δημοσίευσης: 11:28 μμ · Τελευταία τροποποίηση: 11:37 μμ


Σε μια παραληρηματική ομιλία, και μάλιστα στο κοινοβούλιο, διανθισμένη με ανιστόρητες συγκρίσεις, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, προανήγγειλε τον διαμελισμό της χώρας και την ύπαρξη Βόρειας και Νότιας Ελλάδας

Με αφορμή την απόφαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού για τις ΠΑΕ ΠΑΟΚ και Ξάνθη, ο Κυριάκος Βελόπουλος επιτέθηκε στην κυβέρνηση και στον υφυπουργό Αθλητισμού χρεώνοντας του την ανεξέλεγκτη κόντρα στο ποδόσφαιρο, ζητώντας παράλληλα από τον Κυριάκο Μητσοτάκη να τον αποπέμψει.

Ωστόσο στην κριτική του… ξέφυγε:

«Πάτε να διχάσετε τον λαό με τις παλαβομάρες ενός υπουργού σας. Εχετε έναν υπουργό που αντί να κάνει τον πυροσβέστη γίνεται εμπρηστής. Ο ίδιος δύο ημέρες πριν εκδικαστεί η υπόθεση διορίζει δύο μέλη της επιτροπής από τον Πειραιά! Ή είναι ανίκανος ο υπουργός σας ή η παρέμβασή του είναι λάθος. Η μόνη λύση για τον Αυγενάκη είναι να τον «ξηλώσει» ο πρωθυπουργός. Κρούω τον κώδωνα και στα άλλα κόμματα, η Γιουγκοσλαβία διαλύθηκε από μια ποδοσφαιρική κόντρα» είπε ο κ. Βελόπουλος.

Στο μειδίαμα του Ευκλείδη Τσακαλώτου, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λϋσης πήρε φωτιά!

«Μη χαμογελάς κ. Τσακαλώτε είσαι και ΠΑΟΚ. Η απόφαση Αυγενάκη πριμοδοτεί το σενάριο του διχασμού. Παίζετε βρώμικο παιχνίδι και επικίνδυνο! Αν δεν σταματήσει η ιστορία αυτή φοβάμαι ότι σε λίγο καιρό οι συνάφελφοι του Βορρά θα είναι βουλευτές άλλου κοινοβουλίου».

Στην αναφορά του για τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας ο κ. Βελόπουλος προφανώς είχε στο μυαλό του τον αγώνα Ερυθρός Αστέρας- Ντιναμό Ζάγκρεμπ, ένα ντέρμπι μίσους διαφορετικών εθνοτικών ομάδων, δηλαδή Σέρβων και Κροατών.

Από όσο γνωρίζουμε τόσο στην Αττική όσο και στη Μακεδονία τεκμηριωμένα εδώ και 25 αιώνες ζουν Έλληνες.

Ίσως στο όραμα του για μια ελληνική εκδοχή της Λέγκας του Βορρά, ο κ. Βελόπουλος το πήγε και λιγο παρακάτω σε ένα ξεχωριστό κοινοβούλιο της Βόρειας Ελλάδας.

Απαντώντας στον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης, ο υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Γ. Γεωργαντάς είπε «όλοι οι Ελληνες και πολύ περισσότερο εμείς ως εκπρόσωποι γνωρίζουμε ποια είναι τα εθνικά ζητήματα της χώρας. Το ζήτημα που έχει δημιουργηθεί δεν πρέπει να το αναγάγουμε σε επίπεδο μεγαλύτερο από αυτό που είναι. Οι συνειρμοί και οι συνδυασμοί που κάνατε με φαινόμενα άλλων χωρών δεν έχουν σχέση με εμάς. Απαιτείται αυτοσυγκράτηση απο όλους μας. Οφείλουμε να διαφυλάξουμε με έργο και κυρίως με το δημόσιο λόγο μας την δεδομένη ενότητα του έθνους μας».

Διαβάστε επίσης στη «Νέα Σελίδα»: Βουλή: Κατατέθηκε η νομοθετική ρύθμιση για τις ποινές στο ποδόσφαιρο