«Γενναίες αποφάσεις» από την κυβέρνηση για το ποδόσφαιρο12 Μαρτίου 2018 · Ώρα δημοσίευσης: 12:12 μμ · Τελευταία τροποποίηση: 2:44 μμ


Αποφασισμένη να προχωρήσει στις «γενναίες» και «δύσκολες» αποφάσεις για την κάθαρση του χώρου του ποδοσφαίρου είναι η κυβέρνηση, όπως αναφέρονταν, εξάλλου, στη χθεσινή ανακοίνωση του υφυπουργού Γιώργου Βασιλειάδη αναφορικά με όσα συνέβησαν το βράδυ της Κυριακής στην Τούμπα.

Του Φοίβου Κλαυδιανού

Σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη, η διακοπή του πρωταθλήματος θα πρέπει να θεωρείται η πρώτη, μόνο, από τις κινήσεις που θα γίνουν για να καθαρίσει η χρόνια αρρωστημένη κατάσταση στον χώρο του ποδοσφαίρου. Σύμφωνα με πληροφορίες της «ΝΕΑΣ ΣΕΛΙΔΑΣ», η κυβέρνηση προσανατολίζεται σε περαιτέρω σκληρή δέσμη μέτρων, πέρα από την διακοπή.

Μάλιστα, από την κυβέρνηση επισημαίνεται ότι ο λόγος για τον οποίον στην ανακοίνωση του υφυπουργού Αθλητισμού δεν διατυπώνονταν με βεβαιότητα και σαφήνεια οι «δύσκολες» και «γενναίες» αποφάσεις που απαιτούνται, είναι ότι η κυβέρνηση θέλει όλη η ριζική διαδικασία κάθαρσης να γίνει με την πλήρη συμφωνία και συνεργασία της ΟΥΕΦΑ και των ευρωπαϊκών ποδοσφαιρικών θεσμών.

Επιπλέον, καταγράφεται η σφοδρή δυσφορία της κυβέρνησης για τη συμπεριφορά των παραγόντων του ποδοσφαίρου.

Το θέμα των επικείμενων παρεμβάσεων στο χώρο του ποδοσφαίρου συζητήθηκε στα πλαίσια του λεγόμενου «πρωινού καφέ» στο Μαξίμου, παρουσία του Γιώργου Βασιλειάδη.

Διαβάστε επίσης στη «Νέα Σελίδα»: Ποιους καίει το φύλλο αγώνα για το ΠΑΟΚ – ΑΕΚ