Αποστολάκης: Κίνδυνος για σοβαρό ατύχημα στο Αιγαίο4 Μαρτίου 2019 · Ώρα δημοσίευσης: 2:05 μμ · Τελευταία τροποποίηση: 2:05 μμ


Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Αποστολάκης, μιλώντας στη Βουλή και αναφερόμενος στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, δήλωσε πως «Παρά τα υφιστάμενα προβλήματα και τα επικίνδυνα περιστατικά στον αέρα και τη θάλασσα, που μπορεί να οδηγήσουν σε σοβαρό ατύχημα, από την πλευρά μας καταβάλλουμε μια συνεχή προσπάθεια εξομάλυνσης και αποκλιμάκωσης της έντασης».

Ο κ. Αποστολάκης αναγνωρίζει τον κίνδυνο σοβαρού ατυχήματος στο Αιγαίο. Γι’ αυτό και τονίζει: «Στη λογική αυτή και στη βάση της σχετικής συμφωνίας κατά την πρόσφατη συνάντηση μεταξύ του Έλληνα πρωθυπουργού και του Τούρκου Προέδρου, αποφασίσαμε με τον ομόλογό μου κ. Ακάρ, στη συνάντησή μας στο περιθώριο της Συνόδου Υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ, να προγραμματιστεί στο αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα συνάντηση μεταξύ τεχνικών ομάδων των δυο χωρών, για να καθοριστούν δράσεις στο πλαίσιο των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης. Ελπίζω ότι σύντομα να έχουμε απτά αποτελέσματα επί των αποφάσεων που πήραμε, συμβάλλοντας με αυτό τον τρόπο στην οικοδόμηση μιας σχέσης βασισμένης στο σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου».

Διαβάστε επίσης στη Νέα Σελίδα: Προκαλεί και πάλι ο Ερντογάν: «Έχουμε τη Μεσόγειό μας, έχουμε το Αιγαίο μας»

Απίστευτη πρόκληση Ερντογάν: Οι Ελληνοκύπριοι είναι εχθροί της Τουρκίας

Παππάς: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτο κόμμα στις ευρωεκλογές