Χαρίτσης: Η χθεσινή μεγαλειώδης εκδήλωση εφαλτήριο για μια προοδευτική, αριστερή πρόταση διακυβέρνησης23 Φεβρουαρίου 2020 · Ώρα δημοσίευσης: 3:08 μμ · Τελευταία τροποποίηση: 3:08 μμ


«Είμαστε έτοιμοι με μια πειστική, προοδευτική και αριστερή πρόταση εξουσίας», ανέφερε σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Αθήνα 98,4» ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης.

Αναφερόμενος στον κεντρικό άξονα της χθεσινής εκδήλωσης του ΣΥΡΙΖΑ στο Tae Kwon Do με τον Αλ. Τσίπρα, σημείωσε ότι «παρουσιάσαμε το περίγραμμα του δικού μας πολιτικού οράματος» και έκανε λόγο για «μεγαλειώδη συγκέντρωση που ξεπέρασε και τις δικές μας προσδοκίες ως προς την προσέλευση του κόσμου, τον παλμό και τον ενθουσιασμό».

Συνεχίζοντας ανέφερε ότι «ο δεύτερος βασικός μας στόχος ήταν η παρουσίαση των πεπραγμένων της κυβέρνησης της ΝΔ και πώς αυτά συνιστούν μια εξαπάτηση του ελληνικού λαού σε σχέση με όσα έλεγε προεκλογικά. Επιλέξαμε να το κάνουμε με έναν εύληπτο και σύγχρονο τρόπο, με επτά βίντεο μικρής διάρκειας, που έχουν τύχει ευρείας αποδοχής».

Ο εκπρόσωπος Τύπου σημείωσε ότι «η διαδικασία της διεύρυνσης του ΣΥΡΙΖΑ προχωρά με ολοένα επιταχυνόμενους ρυθμούς. Οι δεκάδες εκδηλώσεις που πραγματοποιούμε ανά την Ελλάδα έχουν μεγάλη συμμετοχή και μας φέρνουν σε επαφή με τις αγωνίες, τους προβληματισμούς και τις προτάσεις των πολιτών». Σχετικά με το ενδεχόμενο συγκλίσεων με άλλες πολιτικές δυνάμεις, ανέφερε ότι «υπάρχει ανάγκη για ένα ευρύ και ισχυρό μέτωπο απέναντι στην καταστροφική πολιτική της ΝΔ» και πρόσθεσε ότι «οι συνεννοήσεις χτίζονται στη βάση συγκεκριμένων πρωτοβουλιών σε κρίσιμα ζητήματα όπως η προστασία της πρώτης κατοικίας και η πρόταση νόμου του ΣΥΡΙΖΑ για την αύξηση του κατώτατου μισθού».

«Κράτος δικαίου στην Ελλάδα υπάρχει και αυτό επαληθεύτηκε»

Χαρακτήρισε τις τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση Novartis ως «ισχυρό ράπισμα σε όσους επιχείρησαν να καταστρατηγήσουν το νόμο και να φιμώσουν τους προστατευόμενους μάρτυρες» και στηλίτευσε τη στάση «της ΝΔ αλλά και του ΚΙΝΑΛ και του ΚΚΕ…Κράτος δικαίου στην Ελλάδα υπάρχει και αυτό επαληθεύτηκε. Οι πολίτες έχουν δικαίωμα να γνωρίζουν. Εμείς λέμε όλα στο φως», τόνισε.

Τέλος, σχετικά με τα ελληνοτουρκικά επισήμανε πως ο ΣΥΡΙΖΑ «και με τη Συμφωνία των Πρεσπών και σε σχέση με την Τουρκία επιχείρησε μια πολιτική ενεργή που μετέτρεπε την Ελλάδα σε πρωταγωνιστή». Υποστήριξε ότι «ο Ερντογάν αντιμετώπισε την σθεναρή αντίσταση του Αλέξη Τσίπρα απέναντι στον αναθεωρητισμό που επιχείρησε δημοσίως. Δυστυχώς, σήμερα η κυβέρνηση Μητσοτάκη αντιδρά πολύ αμήχανα, εκπέμποντας μηνύματα έλλειψης συντονισμού και σοβαρότητας».

Διαβάστε επίσης στη «Νέα Σελίδα»: Τσίπρας: Αν έχετε τα κότσια κ. Μητσοτάκη πηγαίνετε εμένα στη Δικαιοσύνη (video)