Χρυσή Αυγή: Το ποσό «μαμούθ» που θα πάρει αν απαλλαγεί από «εγκληματική οργάνωση»19 Δεκεμβρίου 2019 · Ώρα δημοσίευσης: 9:54 πμ · Τελευταία τροποποίηση: 10:59 πμ


Την απαλλαγή όλων των κατηγορουμένων για το κακούργημα της «διεύθυνσης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση» εισηγήθηκε η εισαγγελέας, Αδαμαντία Οικονόμου, αγορεύοντας στη δίκη για τη Χρυσή Αυγή.

Αν τελικά η έδρα ακολουθήσει την εισαγγελική πρόταση θα σημαίνει αυτόματα και το «ξεκλείδωμα» της κρατικής επιχορήγησης, η οποία έχει «παγώσει» για τη Χρυσή Αυγή από τη στιγμή που τα μέλη και η ηγετική ομάδα της είναι σε δίκη.

Ενδέχεται, λοιπόν, στα ταμεία της Χρυσής Αυγής να μπουν μέχρι και 8 εκατομμύρια ευρώ, καθώς η διακοπή της κρατικής επιχορήγησης ισχύει από το 2013 με απόφαση της Βουλής και έγκριση του ΣτΕ, δύο χρόνια αργότερα.

Σημειώνεται ότι η κρατική επιχορήγηση για τη Χρυσή Αυγή είναι 1.660.000 ευρώ, μόνο για το 2019.

Για να φτάσουμε όμως στο σημείο να πάρει την κρατική χρηματοδότηση η Χρυσή Αυγή πρέπει η απόφαση του δικαστηρίου για απαλλαγή από σύσταση εγκληματικής οργάνωσης να είναι τελεσίδικη, οπότε αν ασκηθεί έφεση θα πάει για αργότερα.

Διαβάστε επίσης στη «Νέα Σελίδα»: Δίκη ΧΑ: Απαλλαγή των κατηγορούμενων για «εγκληματική οργάνωση» ζήτησε η εισαγγελέας