ΔΗΜΑΡ κατά του… «όλου ΠΑΣΟΚ»6 Δεκεμβρίου 2018 · Ώρα δημοσίευσης: 11:54 πμ · Τελευταία τροποποίηση: 11:54 πμ


Παρεμβάσεις για «στροφή προς τα αριστερά» (ή, τελοσπάντων, για επιστροφή στις «ίσες αποστάσεις) καταγράφονται ήδη στο εσωτερικό του Κινήματος Αλλαγής.

Τα μηνύματα 

Τα μηνύματα από τις δημοσκοπήσεις δεν είναι ενθαρρυντικά ενώ όλο και περισσότεροι –κυρίως στελέχη που δεν προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ- δεν κρύβουν την απογοήτευσή τους για το γεγονός ότι «η ηγεσία δεν αντιλαμβάνεται ότι αυτός ο μονομέτωπος προς τον ΣΥΡΙΖΑ στέλνει κόσμο στη ΝΔ», όπως τονίζει κορυφαίος παράγοντας της Χαριλάου Τρικούπη.

Μάλιστα, ήδη η ΔΗΜΑΡ έχει αρχίσει να στέλνει τα δικά της μηνύματα στην Φώφη Γεννηματά, υπενθυμίζοντάς της ότι το Κίνημα Αλλαγής είναι… κάτι παραπάνω από το ΠΑΣΟΚ, ακόμη και από το «όλον ΠΑΣΟΚ». «Το κύριο ζήτημα που πρέπει να μας ενδιαφέρει είναι το πώς θα γίνουμε η ισχυρή κεντροαριστερά και όχι μόνο το πώς θα εκφράσουμε “το όλον” ΠΑΣΟΚ, διότι η ισχυρή κεντροαριστερά, όπως είδαμε και πέρσι με τη διαδικασία εκλογής επικεφαλής μπορεί να φέρει διψήφια ποσοστά και τον κόσμο στην κάλπη υπέρ του Κινήματος Αλλαγής.

Δεν πρέπει να κάνουμε πίσω στο αίτημα των προοδευτικών πολιτών για μια ισχυρή κεντροαριστερά», υπογράμμισε χθες ο πρόεδρος του κόμματος, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, ενώ μία ημέρα νωρίτερα είχε πει ακριβώς τα ίδια με παρεμβάσεις του και ο Θόδωρος Μαργαρίτης. Πρόκειται, μ’ άλλα λόγια, για μία συγκροτημένη πολιτική εσωκομματική παρέμβαση της ΔΗΜΑΡ, με σκοπό, όπως λέει στέλεχός της, «να σώσει οτιδήποτε αν σώζεται»… Και δεν χρησιμοποιεί τη συγκεκριμένη φράση επειδή του… αρέσει ο Μαχαιρίτσας, αλλά διότι ξέρει να διαβάζει τις δημοσκοπήσεις.

Διαβάστε επίσης στη «Νέα Σελίδα»: ΚΙΝΑΛ: «Καμπανάκι» Ανδρουλάκη στη Φώφη για την κατάρρευση