Διυπουργική σύσκεψη υπό τον Αλέξη Τσίπρα για το Σκοπιανό

5

Σε εξέλιξη βρίσκεται στο Μαξίμου διυπουργική σύσκεψη υπό τον Αλέξη Τσίπρα για το Σκοπιανό.

Σε αυτή θα συμμετάσχουν ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, o αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Αμυνας Δημήτρης Βίτσας, ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης, ο υπουργός Επικρατείας και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος και ο υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης.

Ο υπουργός Εξωτερικών αναμένεται να ενημερώσει τον Αλέξη Τσίπρα και τους συμμετέχοντες στη σύσκεψη για όλα τα νέα δεδομένα ως προς την διαπραγμάτευση μεταξύ Αθήνας-Σκοπίων για το ονοματολογικό, ενώ στόχος του πρωθυπουργού είναι να αναζητηθεί κοινή γραμμή στο ζήτημα της ονομασίας.

Η σύσκεψη πραγματοποιείται στον απόηχο της παρουσίας του πρωθυπουργού της πΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ στην Θεσσαλονίκη και των τηλεφωνικών επικοινωνιών που είχε με τον Αλέξη Τσίπρα και τον Νίκο Κοτζιά, αλλά και ενόψει της 19ης Ιανουαρίου, οπότε και αναμένεται να διεξαχθεί στην Νέα Υόρκη η νέα συνάντηση των διαπραγματευτικών ομάδων της Ελλάδας και της πΓΔΜ με τον ειδικό διαμεσολαβητή του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς.

Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας αναμένεται να συγκληθεί διευρυμένη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως Δευτέρα ή Τρίτη, 8 ή 9 Ιανουαρίου, αναμένεται θα βρεθεί στην Αθήνα ο αντιπρόεδρος της ΠΓΔΜ, Μπούγιαρ Οσμάνι ο οποίος θα έχει συναντήσεις με τον Νίκο Κοτζιά και τον Γιώργο Κατρούγκαλο.