Εκλογές στην Κεντροαριστερά: «Προαναγγελία» Θεοδωράκη για συνεργασία με Μητσοτάκη αν κερδίσει η ΝΔ τις επόμενες εκλογές (video)20 Σεπτεμβρίου 2017 · Ώρα δημοσίευσης: 10:30 πμ · Τελευταία τροποποίηση: 12:58 πμ
Meeting between the president of New Democracy party, Kyriakos Mitsotakis and the leader party To Potami Stavros Theodorakis, in Athens, on Apr. 4, 2017 / Συνάντηση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη με τον επικεφάλη του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη, στην Αθήνα, 4 Απριλίου, 2017


«Θα συνεργαστούμε με τον νικητή των επόμενων εκλογών, δεν θα αφήσουμε τη χώρα ακυβέρνητη» τόνισε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο υποψήφιος για τον νέο φορέα της Κεντροαριστεράς, Σταύρος Θεοδωράκης.

Επί της ουσίας, με αυτή τη δήλωση ο επικεφαλής του Ποταμιού προανήγγειλε ότι αν κερδίσει τη μάχη για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς θα συνεργαστεί στις επόμενες εκλογές με τη Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη, στην περίπτωση που αναδειχθεί πρώτο κόμμα.

Και αυτό γιατί, πριν μια εβδομάδα στην 82η ΔΕΘ ο Σταύρος Θεοδωράκης είχε χαρακτηρίσει εθνικολαϊκιστικό μόρφωμα και «εξαιρετικά επικίνδυνο» την κυβερνητική συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Ξεκαθάρισε μάλιστα ότι ο νέος φορέας της Κεντροαριστεράς δεν πρέπει να συμπράξει σε καμιά περίπτωση μαζί τους δείχνοντας από τότε τον δρόμο της μετεκλογικής συμπόρευσης με τη ΝΔ για τοv σχηματισμό κυβέρνησης.

Υπενθυμίζεται ότι έχουν φουντώσει οι φήμες ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δώσει γραμμή για στήριξη στην Κρήτη στον Σταύρο Θεοδωράκη.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού μιλώντας σε τοπικό τηλεοπτικό σταθμό της Καλαμάτας υποστήριξε ότι αν οι πολίτες τον τιμήσουν με την ψήφο τους και τον αναδείξουν πρόεδρο της νέας παράταξης θα καταφέρει να την οδηγήσει ενωμένη στο 15%.

Για την ενδεχόμενη κυβερνητική συνεργασία μετά τις εκλογές, ο Σταύρος Θεοδωράκης απέφυγε να κατονομάσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το μήνυμα ωστόσο ήταν σαφές…

Δείτε το χαρακτηριστικό απόσπασμα στο 06.20