ΕΥΠ: Κατατέθηκε η τροπολογία για τον διοικητή – Αντίδραση από Τζανακόπουλο (video)30 Αυγούστου 2019 · Ώρα δημοσίευσης: 3:09 μμ · Τελευταία τροποποίηση: 3:19 μμ


Στη Βουλή κατατέθηκε από την κυβέρνηση η τροπολογία για τα προσόντα που απαιτείται για τον διορισμό του διοικητή της ΕΥΠ, σε νομοσχέδιο του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Συγκεκριμένα, η τροπολογία προβλέπει ότι «για τον διορισμό στη θέση του Διοικητή της ΕΥΠ απαιτείται η κατοχή Πανεπιστημιακού τίτλου σπουδών της ημεδαπής ή της αλλοδαπής ή δεκαετής τουλάχιστον αποδεδειγμένη επαγγελματική απασχόληση».

Επαναπροσδιορίζονται οι αρμοδιότητες της ΕΥΠ

Με την ίδια τροπολογία επαναπροσδιορίζονται οι αρμοδιότητες της ΕΥΠ και επεκτείνεται το πεδίο συνεργασίας με φορείς, όπως δημόσιες υπηρεσίες, νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου, δημόσιες επιχειρήσεις, σχετικά με τη δυνατότητα σύναψης μνημονίων συνεργασίας, σύστασης μη αμειβόμενων ομάδων εργασίας, ορισμού μέλους του προσωπικού της ΕΥΠ ως συνδέσμου συνεργασίας.

Επίσης, συνιστώνται εκ νέου οι Γραμματείες του διοικητή και των υποδιοικητών (συνολικά 4 γραμματείες), οι οποίες είχαν παλαιότερα καταργηθεί. Την ίδια ώρα, καταργείται η Διεύθυνση Επιτελικού Σχεδιασμού της κεντρικής υπηρεσίας της ΕΥΠ. Τέλος, διευκρινίζεται ότι ο προϋπολογισμός της ΕΥΠ εξακολουθεί να αποτελεί ειδικό φορέα του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Αντίδραση από Τζανακόπουλο, Ραγκούση

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος προειδοποίησε την κυβέρνηση «να μην καταθέσει την τελευταία στιγμή τροπολογίες που θα επιλύουν ζητήματα διάρθρωσης θεσμών και επικεφαλής φορέων του στενού πυρήνα της και να καλύψει παρανομία», γιατί, όπως είπε, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα ανεχτεί κάτι τέτοιο.

Για την σκανδαλώδη τροπολογία που νομιμοποιοεί τον παράνομο διορισμό του διοικητή της ΕΥΠ

Με ντροπιαστική τροπολογία νομιμοποιούν τον παράνομο διοικητή της ΕΥΠ. Γιατί επιλέγουν να εξευτελίσουν τους εαυτούς τους αλλά κυρίως τη χώρα; Ποιος τους κρατάει;

Geplaatst door Dimitris Tzanakopoulos – Δημήτρης Τζανακόπουλος op Vrijdag 30 augustus 2019

Παράλληλα, ο Γιάννης Ραγκούσης μέσω ανάρτησης στο facebook αναφέρει: Τώρα στη Βουλή, βρίσκεται σε εξέλιξη Πρωθυπουργικό σκάνδαλο. Ο κ.Μητσοτάκης με τροπολογία όνειδος,αντί να αλλάξει τον παράνομο Διοικητή της ΕΥΠ που διόρισε, τελικά αλλάζει-εκ των υστέρων-για χάρη του το Νόμο. Νομιμοποιείται πλέον ο διορισμός Διοικητή χωρίς πτυχίο!
Επιτέλους,ποιος τον αναγκάζει να διαπράττει αυτή τη σκανδαλώδη νομοθετική αλλαγή;
Ποιος τον «κρατάει»;»

Τώρα στη Βουλή, βρίσκεται σε εξέλιξη Πρωθυπουργικό σκάνδαλο. Ο κ.Μητσοτάκης με τροπολογία όνειδος,αντί να…

Geplaatst door Giannis Ragkousis op Vrijdag 30 augustus 2019

Δείτε την τροπολογία εδώ

Διαβάστε επίσης στη Νέα Σελίδα: Βουλή: Το απόγευμα η ψήφιση του ν/σ για τα διπλώματα στην Ολομέλεια