Φλαμπουράρης: «Εξυπηρέτηση» της κυβέρνησης η τροπολογία για το Ελληνικό30 Ιουλίου 2019 · Ώρα δημοσίευσης: 7:32 μμ · Τελευταία τροποποίηση: 7:32 μμ


Κριτική στην κυβέρνηση από τον βουλευτή Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέκο Φλαμπουράρη, με αφορμή την τροπολογία που διέπει την επένδυση του Ελληνικόυ.

Αναλυτικά η δήλωση του Αλέκου Φλαμπουράρη

Με την τροπολογία που κατατέθηκε σήμερα αλλάζει ο νόμος 4062/2012, που διέπει την επένδυση του παλαιού αεροδρομίου στο Ελληνικό.

Όχι όμως προς επιτάχυνση της επένδυσης αλλά προς διευκόλυνση των επενδυτών.

Δεν πρόκειται για διάταξη ερμηνευτικού χαρακτήρα όπως απλοϊκά παρουσιάστηκε από την Κυβέρνηση, αλλά για μια «εξυπηρέτηση» στη χωροθέτηση των υψηλών κτιρίων.

Να θυμίσουμε ότι το Σχέδιο Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης έχει ήδη εγκριθεί με Προεδρικό Διάταγμα και έχει ελεγχθεί από το Συμβούλιο της Επικρατείας. Είναι δε βέβαιο πως ό,τι παρουσιάζεται ως «ερμηνευτικό» δεν είναι εξ ορισμού και ταυτόσημο υπέρ της ποιότητας του οικιστικού περιβάλλοντος και της ζωής στην πόλη.

Και είναι μόνο η αρχή της νέας διακυβέρνησης, που δεν θα έφερνε τίποτα στη Βουλή για το Ελληνικό…

Διαβάστε επίσης στη «Νέα Σελίδα»: Πέτη Πέρκα στη «Νέα Σελίδα»: H επένδυση στο Ελληνικό μπορεί να εκκινήσει εντός του έτους