Γεωργιάδης: Έθεσα υπ’όψιν του Μητσοτάκη την παραίτησή μου20 Μαρτίου 2018 · Ώρα δημοσίευσης: 11:10 πμ · Τελευταία τροποποίηση: 11:41 πμ


Με ένα “χειρουργικό” άρθρο στη “Δημοκρατία“, ο γνωστός για τις ιδεολογικές καταβολές του στο χώρο της παραδοσιακής δεξιάς δημοσιογράφος Μανώλης Κοττάκης “καθοδηγεί” ουσιαστικά τον Άδωνι Γεωργιάδη προς την πολιτική επιλογή που δείχνει πλέον να είναι μονόδρομος: “παραιτήσου και γλύτωσε την παράταξη από τον κόπο”…

Ο Άδωνις Γεωργιάδης, αντέδρασε έντονα, και με επιστολή του η οποία δημοσιεύεται στη σημερινή “Δημοκρατία”, αποκαλύπτει ότι, από την αρχή της υπόθεσης έθεσε την παραίτησή του στη διάθεση του σημερινού προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να αποφασίζει να μην την κάνει αποδεκτή, και να επιλέγει να στηρίξει τον άνθρωπο που με τη σειρά του διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο στην εκλογή του στην ηγεσία του κόμματος.

Ο Μανώλης Κοττάκης, σηκώνει το γάντι και απαντάει στον Άδωνη Γεωργιάδη, θυμίζοντάς του, μεταξύ άλλων, τον ρόλο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού, στην οποία ανήκε ο σημερινός αντιπρόεδρος της ΝΔ, κατά της γαλάζιας παράταξης και προσωπικά του Κώστα Καραμανλή, στην υπόθεση του Βατοπαιδίου, και μια σειρά ακόμη από επιθέσεις του κόμματος Καρατζαφέρη κατά του πρώην πρωθυπουργού και επί 12 1/2 χρόνια προέδρου της Νέας Δημοκρατίας.

Ο επίλογος του άρθρου του Μανώλη Κοττάκη είναι “όλα τα λεφτά” αφού, με δεδομένη την πολλή καλή επαφή που συνεχίζει να έχει με ισχυρά κέντρα εξουσίας ακόμα και σήμερα στη συντηρητική παράταξη, φαίνεται να δείχνει στον Άδωνι Γεωργιάδη την “politically correct επιλογή” (που φαντάζει πλέον μονόδρομος) για να βγει από το αδιέξοδο και ο ίδιος αλλά και η παράταξη (η ΝΔ) που του φέρθηκε τόσο ευνοϊκά την τελευταία περίοδο:

“Πολιτικά μιλώντας, λοιπόν (τα ποινικά τα αγνοώ), υποστηρίζω ότι πρόκειται για συμπεριφορές που δεν συνάδουν προς το αξίωμά του. Άλλο οι σχέσεις με την υγιή επιχειρηματικότητα, που δεν πρέπει να ποινικοποιούνται, και άλλο αυτά. Τα “σταμάτα”, τα “άλλαξε Δ.Σ.” και τα “τρέχα για φωτό”.

Ο Άδωνις, ο οποίος είναι έξυπνος άνθρωπος, νομίζω ότι ξέρει τι πρέπει να κάνει, αν αγαπά αυτήν την παράταξη. Εκείνη, παρά το παρελθόν, του άνοιξε την αγκαλιά της και τον καλοδέχθηκε – για συντηρητικό κόμμα παραβιάστηκαν και οι φυσικοί κανόνες με την ταχεία εξέλιξή του στην αντιπροεδρία. Καιρός να της επιστρέψει την αγάπη που του έδειξε. Ίσως έτσι καταφέρει να σώσει την παρτίδα. Ίσως“.