Γεωργιάδης: Επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας στο Άουσβιτς (photos)22 Ιανουαρίου 2020 · Ώρα δημοσίευσης: 9:43 μμ · Τελευταία τροποποίηση: 9:47 μμ


Στις εκδηλώσεις Μνήμης για τα 75 χρόνια από την απελευθέρωση του στρατοπέδου παρέστη στο Άουσβιτς ως επικεφαλής της Ελληνικής Αντιπροσωπείας, ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, αποτίοντας φόρο τιμής στα θύματα του Ολοκαυτώματος.

«Σήμερα στο Άουσβιτς επικεφαλής της Ελληνικής Αντιπροσωπείας. Αδύνατον να συλλάβει ο νους το μέγεθος του Εγκλήματος. Κάθε άνθρωπος πρέπει να έρθει εδώ μία τουλάχιστον φορά στην ζωή του. Και τον αντισημιτισμό πρέπει να τον αποκλείσουμε από τις ζωές μας. Ποτέ ξανά!» τόνισε στο μήνυμά του με αφορμή την παρουσία του στις εκδηλώσεις ο κ. Γεωργιάδης, εμφανώς συγκινημένος από το μέγεθος της θηριωδίας.

Τόσο το μήνυμα του υπουργού Ανάπτυξης, όσο και το φωτογραφικό υλικό που ανάρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από τους χώρους μνήμης του στρατοπέδου γνώρισαν σχεδόν ακαριαία την επιδοκιμασία των Ελλήνων χρηστών του διαδικτύου, ενώ ο κ. Γεωργιάδης έσπευσε να διευκρινίσει (απαντώντας σε όλα τα σχόλια που δέχτηκε) πως «δεν με έστειλε η Βουλή. Έλαβα προσωπική πρόσκληση από τους διοργανωτές, την European Jewish Association και ανταποκρίθηκα και μάλιστα με προσωπικά μου έξοδα. Εκεί συνάντησα κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία και ως Υπουργός εν ενεργεία έγινα επικεφαλής της. Εάν χρειαστεί, και αναλόγως των σχολίων, θα επανέλθω. Θεωρώ τον Αντισημιτισμό σοβαρό θέμα για να κρυβόμαστε».

Διαβάστε επίσης στη «Νέα Σελίδα»: Μητσοτάκης: Στο Νταβός για το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ