Καμμένος: Ο πρωθυπουργός γνωρίζει το plan B αλλά δεν το εγκρίνει (video)15 Οκτωβρίου 2018 · Ώρα δημοσίευσης: 9:23 πμ · Τελευταία τροποποίηση: 10:17 πμ


Επέστρεψε από το ο ταξίδι στις ΗΠΑ ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος –  «Το τι έχει γραφτεί είναι απίστευτο πραγματικά» δήλωσε σε συνέντευξη του στην ΕΡΤ και την Πρώτη Είδηση – «Οι ΑΝΕΛ δεν είναι Σαλβίνι», είπε απαντώντας στο Νίκο Φίλη ενώ υπογράμμισε ότι : «Με τον πρωθυπουργό πάντα συνεννοούμαστε»

O Πάνος Καμμένος, επέστρεψε στην Ελλάδα από το ταξίδι του στις ΗΠΑ και μίλησε για όλα όσα γράφτηκαν για το επικείμενο ταξίδι , τις σχέσεις του με τον Αλέξη Τσίπρα καθώς επίσης για το πόσο σημαντικά οφέλη εξασφαλίστηκαν για την Άμυνα της χώρας.

Οι ΗΠΑ εμπιστεύονται την χώρα ως το κέντρο σταθερότητας στη νοτιοανατολική Μεσόγειο

Οι ΗΠΑ εμπιστεύονται την χώρα ως το κέντρο σταθερότητας στη νοτιοανατολική Μεσόγειο
«Το τι έχει γραφτεί είναι απίστευτο πραγματικά. Ήταν ένα πολύ πετυχημένο ταξίδι, όχι για μένα για την Ελλάδα. Οι ΗΠΑ εμπιστεύονται την χώρα ως το κέντρο σταθερότητας στη νοτιοανατολική Μεσόγειο.

Θέλω να σας πω ότι αυτά που εξασφαλίσαμε στις ΗΠΑ είναι σημαντικά για την άμυνα της χώρας. Έχουν σχέση με την αμερικανική βοήθεια και για τα τρία όπλα. Έχει πολύ μεγάλη σημασία ότι οι ΗΠΑ περιμένουν από την Ελλάδα πρωτοβουλίες για την ενεργειακή ασφάλεια της περιοχής», είπε ο υπουργός ξεκινώντας την τοποθέτησή του.

«Με τον πρωθυπουργό πάντα συννενοούμαστε»

Ο Πάνος Καμμένος ακόμα δήλωσε: «Με τον πρωθυπουργό πάντα συννενοούμαστε. Επι 3,5 χρόνια μια κυβέρνηση δύο κομμάτων από διαφορετικούς ιδεολογικούς χώρους βρεθήκαμε με 3 κοινούς στόχους. Την έξοδο από τα μνημόνια, την πάταξη της διαφθοράς και την ανάπτυξη της χώρας».

Και συνέχισε: «Ακουσα ότι θα φέρουμε βάσεις στην Ελλάδα. Δεν είναι οι βάσεις του θανάτου. Η χώρα μας είναι χώρα μέλος του ΝΑΤΟ. Όλες οι χώρες της συμμαχίας, έχουν γραφείο σε κάθε μονάδα. Για ποιες βάσεις μιλήσαμε; Για την Λάρισα. Ζητήθηκε από τις ΗΠΑ να φιλοξενηθούν τα UAV των ΗΠΑ». Και αναρωτήθηκε: «Θα προτιμούσαμε να πήγαιναν στην Σμύρνη;

Υπάρχει διευκόλυνση που προβλέπεται από την συμμετοχή μας στην συμμαχία. Για τον Βόλο ζητήθηκε είπε να προσγειώνονται τα ελικόπτερα. Το να αφήσουν 360 οικογένειες και κάτι στην κοινωνία του Βόλου, αυτό μας κάνει κακό; Θα προτιμούσατε να είναι στην Κωνσταντινούπολη;»

Ο ΥΕΘΑ,  αναφέρθηκε και στην Αλεξανδρούπολη με τον ίδιο τρόπο και είπε ότι τίποτα καινούργιο δεν γίνεται. Εγώ, είπε ζήτησα καινούρια βάση στην Κάρπαθο. Νομίζετε ο υπουργός Άμυνας κάθεται σε αυτό το γραφείο σχεδιάζει πολιτικά σχέδια και τα αποφασίζει μόνος του;

Για τη συμφωνία των Πρεσπών

Για το plan B είπε ότι από την πρώτη στιγμή είπε ότι δεν δέχεται τον όρο Μακεδονία. «Όμως, την θέση αυτή χωρίς να την αλλάξουμε δεν εμποδίσαμε την κυβέρνηση να κάνει έναν διάλογο. Στην Συμφωνία των Πρεσπών ουδέποτε συμφωνήσαμε. Από την Ελλάδα προτάθηκε η συμφωνία. Είναι η επίσημη θέση του υπουργείου Εξωτερικών και της κυβέρνησης και εμείς είπαμε από την πρώτη στιγμή δεν θα συμπράξουμε».

«Στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ αφού λύσαμε τα θέματα του Αμυνας είχα υποχρέωση ως κυβερνητικός εταίρος να εξηγήσω ότι η Συμφωνία των Πρεσπών δεν μας βρίσκει σύμφωνους. Η συζήτηση έγινε ενώπιον πολλών. Εκεί ξεκαθάρισα ότι η θέση της κυβέρνησης παραμένει η συμφωνία των Πρεσπών αλλά εγώ δεν πρόκειται να την ψηφίσω στην Βουλή.

Για να μην βρεθούμε σε αδιέξοδο, η συμφωνία μας δικαιώνει γιατί το 90% των γειτόνων μας δεν θα το αποδεχτούν. Ήταν άποψη του κυβερνητικου εταίρου το plan b. Ηταν υποχρέωσή μου να γίνει εναλλακτική πρόταση. Την γνωρίζει ο πρωθυπουργός αλλά δεν την εγκρίνει ως κυβερνητική πολιτική», είπε ο Πάνος Καμμένος.

Βίντεο: Όλα όσα δήλωσε ο Καμμένος στην ΕΡΤ

Διαβάστε επίσης στη «Νέα Σελίδα»:

Αυτά είναι τα ονόματα της νέας Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ

Διάψευση Καμμένου: Δεν έχω μιλήσει με Τσίπρα -Δεν έχει αλλάξει κάτι από τα συμφωνημένα