Καράογλου: Κόκκινη γραμμή της κυβέρνησης πρέπει να είναι να μην ξεπουληθεί το όνομα Μακεδονία

7

«Η χρήση του όρου «Μακεδονία» ως δεύτερο, τρίτο ή… τέταρτο συνθετικό προκαλεί τα πατριωτικά μου αισθήματα. Γεννήθηκα, ανδρώθηκα και ζω στη γη της Μακεδονίας και δεν θέλω το όνομά της να καπηλευτεί από κανένα κρατίδιο», τόνισε ο βουλευτής Β΄Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας Θεόδωρος Καράογλου, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Βραδυνή της Κυριακής», για το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ.

Ωστόσο, συνιστά ψυχραιμία και θεωρεί ότι πρέπει να εξετασθεί η προτεινόμενη συμφωνία στο σύνολό της.

Ο κ. Καράογλου επεσήμανε ότι η «κόκκινη γραμμή» της κυβέρνησης πρέπει να είναι να μην ξεπουληθεί το όνομα Μακεδονία και επισείει την προσοχή, ειδικά στην αποκήρυξη κάθε έκφρασης ή δράσης αλυτρωτισμού από πλευράς των Σκοπίων.

«Ακούω, για παράδειγμα, τον κ. Ζάεφ να υπόσχεται ότι θα μετονομάσει το αεροδρόμιο των Σκοπίων από «Μέγας Αλέξανδρος» σε «Κίρο Γκλιγκόροφ» και να μην το κάνει πράξη», υποστήριξε.

Σχετικά με τη στάση του Πάνου Καμμένου, ο βουλευτής της ΝΔ δεν απέκλεισε στη συνέντευξή του, το ενδεχόμενο να αλλάξει: «Ο Πάνος Καμμένος αλλάζει άποψη με την ίδια ταχύτητα που αλλάζει τα στρατιωτικά τζάκετ που φορά ως υπουργός Εθνικής Άμυνας. Είναι… εθισμένος στην καρέκλα, και θα κάνει τα πάντα για να μην τη χάσει. Πουλά φθηνό λαϊκό πατριωτισμό και μετά αρχίζει τις… εκπτώσεις», σχολίασε χαρακτηριστικά.