ΚΙΝΑΛ: Τι ακριβώς έκανε ο κ. Μητσοτάκης στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο;18 Οκτωβρίου 2019 · Ώρα δημοσίευσης: 8:29 μμ · Τελευταία τροποποίηση: 8:31 μμ


Απαράδεκτα ανεπαρκείς και ατελέσφορες θεωρεί το Κίνημα Αλλαγής τις αποφάσεις στις οποίες κατέληξε το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, τόσο για την Τουρκία, όσο και για το μεταναστευτικό-προσφυγικό ζήτημα και επιτίθεται στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Σε σχόλιο του γραφείου Τύπου του κόμματος, υπογραμμίζεται ότι για το μεταναστευτικό-προσφυγικό πρόβλημα που «είναι κρίσιμο για την Ελλάδα θέμα, δεν υπάρχει καμιά συγκεκριμένη δέσμευση, κανένα άμεσο μέτρο αντιμετώπισης του προβλήματος, καμιά πρόβλεψη για πρόσθετη στήριξη στη χώρα μας. Τίποτα».

Επίσης το ΚΙΝΑΛ εκτιμά ότι για την Τουρκία, οι φραστικές μόνο «κυρώσεις» για την επιθετικότητα της, είναι κατώτερες των περιστάσεων και προσδοκιών .

«Η Ευρώπη είναι ουσιαστικά απούσα. Διερωτώμεθα, ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης τι ακριβώς έκανε στο Συμβούλιο; Πέρα από τα γνωστά ευχολόγια βέβαια», σχολιάζει το ΚΙΝΑΛ.

Διαβάστε επίσης στη «Νέα Σελίδα»: Μητσοτάκης: Η ΕΕ υιοθέτησε τη θέση μας για τη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών (video)