«Κλείδωσε» η επίσκεψη Τσίπρα στη Μόσχα για τις 7 Δεκεμβρίου12 Οκτωβρίου 2018 · Ώρα δημοσίευσης: 1:53 μμ · Τελευταία τροποποίηση: 3:20 μμ


«Κλείδωσε» η επίσκεψη του πρωθυπουργου, Αλέξη Τσίπρα, στη Μόσχα για τις 7 Δεκεμβρίου, μετά από πρόσκληση του Ρώσου Προέδρου, Βλαντιμίρ Πούτιν.

Με την ανακοίνωση της καταληκτικής ημερομηνίας της συνάντησης, επιβεβαιώνεται το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Νέα Σελίδα», στο φύλλο 70 που δημοσιεύτηκε την Κυριακή 7 Οκτωβρίου και το οποίο έκανε λόγο για τις αρχές Δεκεμβρίου.

Διαβάστε επίσης στη «Νέα Σελίδα»: Αποκλειστικό: Στις 12 Δεκεμβρίου ο Τσίπρας στη Μόσχα

Η επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στη Μόσχα και το τετ-α-τετ που θα έχει με τον Ρώσο Πρόεδρο, έρχεται ως επιβεβαίωση της εξομάλυνσης των ελληνορωσικών σχέσεων, μετά την ένταση που προκλήθηκε από την αποπομπή των δύο Ρώσων διπλωματών και την απαγόρευση εισόδου σε άλλους δύο, εξαιτίας της εμπλοκής τους στις διαδηλώσεις κατά της συμφωνίας των Πρεσπών.

Πρόκειται για μία επιβεβαίωση της βούλησης της σημερινής κυβέρνησης για πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική, αλλά συνάμα και για μία κίνηση υψηλών διπλωματικών χειρισμών, δεδομένου ότι την ώρα που η Αθήνα πιέζει τα Σκόπια για επίλυση του ονοματολογικού, διατηρεί ανοιχτό το δίαυλο επικοινωνίας και με τη Μόσχα, που αποτελεί το μεγαλύτερο πολέμιο της Συμφωνίας των Πρεσπών, καθώς τυχόν μελλοντική ένταξη της πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ ανακόπτει την πορεία διείσδυσης της Μόσχας στα Δυτικά Βαλκάνια.

Είχαν προηγηθεί δηλώσεις του εκπροσώπου του Ρώσου προέδρου, Ντμίτρι Πεσκόφ, ο οποίος είχε επιβεβαιώσει πως η επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού θα πραγματοποιηθεί τον χειμώνα και πιο συγκεκριμένα το πρώτο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου, ενώ και ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας είχε προαναγγείλει την επίσκεψή του από την Ιθάκη, όπου μιλώντας σε δημοσιογράφους είχε αποκαλύψει πως θα επισκεφθεί τη Μόσχα μέσα στο τρέχον έτος.

 

Διαβάστε επίσης στη «Νέα Σελίδα»: Επιβεβαίωση της «Νέας Σελίδας»: Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε ότι προετοιμάζεται η συνάντηση Τσίπρα – Πούτιν