Κοτζιάς: Βόρεια Μακεδονία καλώς ήρθες στη ζωή μας (photos)11 Ιανουαρίου 2019 · Ώρα δημοσίευσης: 10:54 μμ · Τελευταία τροποποίηση: 10:54 μμ


Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, Νίκος Κοτζιάς, καλωσορίζει την Βόρεια Μακεδονία στην ζωή μας, με ένα συγκινησιακά φορτισμένο tweet.

Ο Νίκος Κοτζιάς ήταν ένας από τους ανθρώπους που μπορεί να θεωρείται εκ των αρχιτεκτόνων της Συμφωνίας των Πρεσπών. Συμμετείχε ενεργά στις διαπραγματεύσεις και μάλιστα παρά την απομάκρυνσή του από τον υπουργικό θώκο, στην κυβέρνηση του πίστωναν την σκληρή δουλειά που έκανε για να ολοκληρωθεί η Συμφωνία.

Η Συνταγματική Αναθεώρηση στα Σκόπια υπερψηφίστηκε κι έτσι η Συμφωνία των Πρεσπών «ξεκλειδώνει» από την πλευρά της γειτονικής μας χώρας, φέρνοντας την Βόρεια Μακεδονία ένα βήμα πιο κοντά.

Πλέον η μπάλα είναι στο γήπεδο της Ελλάδας, η οποία πρέπει να επικυρώσει στην Συμφωνία στο ελληνικό Κοινοβούλιο.

Ο Νίκος Κοτζιάς εμφανίζεται με ανάρτησή του πλήρως ικανοποιημένος από την νίκη του Ζόραν Ζάεφ στο Κοινοβούλιο της πΓΔΜ και με ένα tweet, αναφέρεται στον «Ζόραν και τον Νικόλα», εννοώντας τους Ζάεφ και Ντιμιτρόφ, με τους οποίους και διαπραγματεύονταν επί μήνες για την Συμφωνία.

«Βόρεια Μακεδονια καλώς ήρθες στη ζωή μας» το σαφές μήνυμά του, που έχει αναρτηθεί στα ελληνικά και τα αγγλικά.

Αναλυτικά αναφέρει: «Μίλησα με Ζόραν και Νικόλα. Θυμηθήκαμε τις δυσκολίες, την κούραση, τις εντάσεις, την εμπιστοσύνη και τις ελπίδες που περάσαμε δουλεύοντας τη Συμφωνία.Ονειρευτήκαμε το κοινό μέλλον των 2 λαών. Βόρεια Μακεδονία καλώς ήρθες στη ζωή μας. Η ιστορία πρέπει να είναι σχολείο και όχι φυλακή».

Δείτε τα σχετικά tweets του Νίκου Κοτζιά 

 

Διαβάστε επίσης στη «Νέα Σελίδα»: Τσίπρας: Συγχαρητήρια στον Ζάεφ για τη συνταγματική αναθεώρηση

ΠΓΔΜ: Πέρασε με 81 «Ναι» η συνταγματική αναθεώρηση