Κυμπουρόπουλος: Με στεναχώρησε η κάλυψη του πρωθυπουργού στον κ. Πολάκη23 Απριλίου 2019 · Ώρα δημοσίευσης: 6:07 μμ · Τελευταία τροποποίηση: 6:11 μμ


«Με εξέπληξε δυσάρεστα η επίθεση του κυρίου Πολάκη. Και ακόμη περισσότερο, με στεναχώρησε η κάλυψη που του παρείχε ο κύριος πρωθυπουργός» δήλωσε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ, Στέλιος Κυμπουρόπουλος.

Σε ανάρτησή του στο Facebook ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ, σχολίασε τα όσα συνέβησαν σήμερα στη Βουλή:

«Με εξέπληξε δυσάρεστα η επίθεση του κυρίου Πολάκη. Και ακόμη περισσότερο, με στεναχώρησε η κάλυψη που του παρείχε ο κύριος πρωθυπουργός.

Ομολογώ πως δεν ξέρω τα παιχνίδια της πολιτικής. Παραμένω ένας άνθρωπος που μπήκε σε αυτήν την διαδικασία γιατί έχω όνειρα και ελπίδα. Ετσι θα πορευτώ προσωπικά, πιστεύοντας πως καμία πολιτική αντιπαράθεση δεν πρέπει να ξεπερνά τα όρια.

Πολιτική χωρίς ανθρωπιά δεν γίνεται. Και όσο μπορώ, γι’ αυτό θα παλέψω», έγραψε ο Στ. Κυμπουρόπουλος.

Με εξέπληξε δυσάρεστα η επίθεση του κυρίου Πολάκη. Και ακόμη περισσότερο, με στεναχώρησε η κάλυψη που του παρείχε ο…

Geplaatst door Στέλιος Κυμπουρόπουλος op Dinsdag 23 april 2019

Πολάκης: «Πολιτική κριτική» οι δηλώσεις για Κυμπουρόπουλο

Τη δική του απάντηση έδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, μετά τις αντιδράσεις που ξέσπασαν με αφορμή ανάρτησή του για τον υποψήφιο ευρωβουλευτή της ΝΔ, Στέλιο Κυμπουρόπουλο.

«Έκανα πολιτική κριτική» είπε ο υπουργός και πρόσθεσε, μιλώντας στους δημοσιογράφους από το περιστύλιο της Βουλής, πως οι δηλώσεις του «διαστρεβλώθηκαν».

Ο κ. Πολάκης, συνέχισε λέγοντας: «Ένα σύγχρονο κοινωνικό κράτος το οποίο υπηρετούμε και χτίζουμε, οφείλει να θεσμοθετεί κοινωνικά μέτρα υπέρ των ατόμων με αναπηρία. Αυτό δημιουργεί την κοινωνία των ίσων ευκαιριών. Άρα, το ερώτημα που προκύπτει προς την ΝΔ και τον υποψήφιο ευρωβουλευτή κύριο Κυμπουρόπουλο, είναι, αν τα θετικά μέτρα, όπως είναι τα μόρια, τα επιδόματα, οι ειδικές διαδικασίες για την πρόσληψη και άλλες ανακουφιστικές διατάξεις, αν αυτά τα θεωρούν «χάρες» που θέλουν να τα καταργήσουν ή αν είναι η ουσία της κοινωνικής πολιτικής, που υπηρετεί ένα σύγχρονο κοινωνικό κράτος, που συμβάλει στην άρση των διακρίσεων».

«Εγώ διατύπωσα μία πολιτική κριτική, σε μία δήλωση, η οποία, έλεγε κάποια πράγματα, από την στιγμή που, ορθώς κάνει ο κύριος Κυμπουρόπουλος και εκτίθεται στο πολιτικό πεδίο. Το ερώτημα είναι αυτό που διατύπωσα πριν: Αυτά τα θετικά μέτρα άρσης των διακρίσεων, τα θεωρούν «χάρες» που θέλουν να καταργήσουν», κατέληξε ο κ. Πολάκης.

Τσίπρας: «Χτύπημα» σε Μητσοτάκη – Ψήφος εμπιστοσύνης η πρόταση δυσπιστίας

Από τη Βουλή επέλεξε ο Αλέξης Τσίπρας να απαντήσει στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος λίγο νωρίτερα αρνήθηκε την πρόσκληση του πρωθυπουργού σε μεταξύ τους ντιμπέιτ.

«Όχι» Κυριάκου vol. 327401

Πιο συγκεκριμένα, χθες, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και πρωθυπουργός στην εκδήλωση για την παρουσίαση των υποψηφίων για τις ευρωεκλογές, προ(σ)κάλεσε τον αρχηγό της ΝΔ σε τηλεμαχία. Δεν ήταν βέβαια η πρώτη φορά που ο κ. Τσίπρας επιδιώκει τηλεοπτική συνάντηση με τον πολιτικό του αντίπαλο, ωστόσο, ο δεύτερος κάθε φορά το αποφεύγει.

Έτσι και σήμερα, μιλώντας από το βήμα της Βουλής, ο κ. Μητσοτάκης, δήλωσε πως μετά το Πάσχα θα καταθέσει πρόταση μομφής εναντίον του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη και η κάθε συζήτηση μεταξύ των δύο πολιτικών αρχηγών θα περιοριστεί στη βουλευτική αίθουσα. Ακόμα μια φορά, δηλαδή, αρνείται τη face to face αντιπαράθεση με τον Αλέξη Τσίπρα. Οι ομιλίες από βήματος Βουλής, σαφώς και δεν μπορούν να συγκριθούν με την αμεσότητα της τηλεοπτικής αντιπαράθεσης.

Δείτε τις σχετικές δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη 

Αναδεικνύεται ο πανικός στον οποίο βρίσκεται ο κ. Μητσοτάκης

Λίγο αργότερα, ο πρωθυπουργός πήρε τον λόγο, με σκοπό να απαντήσει στον «ελιγμό» που έκανε τεχνηέντως ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ο κ. Τσίπρας, τόνισε, πως ο κ. Μητσοτάκης αρνήθηκε μια πρόσωπο με πρόσωπο τηλεμαχία, η οποία θα επικεντρωνόταν στα κρίσιμα ζητήματα που αφορούν τον ελληνικό λαό. «Επέλεξε έναν αντιπερισπασμό που αναδεικνύει τον πανικό στον οποίο βρίσκεται και ο ίδιος και το επικοινωνιακό του επιτελείο, προκειμένου εκ νέου να δραπετεύσει από μία πρόσωπο με πρόσωπο αντιπαράθεση για τα κρίσιμα ζητήματα», είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Συνεχίζοντας: «Ο κ. Μητσοτάκης είναι προφανές ότι επιχειρεί με αυτόν τον τρόπο να αποφύγει τη συζήτηση για τα κρίσιμα και τα μεγάλα. Και επιθυμεί να βάλει στο επίκεντρο της κουβέντας το αν το ήθος του κ. Πολάκη είναι καλό ή κακό. Αν είναι ευγενής ή αγενής. Και θέλει να συζητάμε για αυτό. Όχι για τα επιδόματα που θέλετε να καταργήσετε. Όχι για το δώρο των Χριστουγέννων που θέλετε να καταργήσετε. Όχι για την οικονομία που βγαίνει από την κρίση. Όχι για τη Novartis και τα θαλασσοδάνεια που θέλετε να κουκουλώσετε».

Δείτε όσα δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας

Θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης ο Τσίπρας για να είναι τριήμερη η συζήτηση

Το ρόλο να απαντήσει στα όσα δήλωσε ο κ. Τσίπρας, ανέλαβε ο «γαλάζιος» βουλευτής, Κώστας Τζαβάρας. Ξεκίνησε έτσι, δεύτερος κύκλος αντιπαράθεσης με τον πρωθυπουργό. Μάλιστα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, απαντώντας στον κ. Τζαβάρα, προανήγγειλε ότι θα μετατρέψει την πρόταση μομφής κατά του Παύλου Πολάκη σε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Και αυτό με σκοπό η συζήτηση να είναι τριήμερη και να πέσουν στο τραπέζι όλα τα κρίσιμα ζητήματα που αφορούν τον ελληνικό λαό.

Δείτε το σχετικό βίντεο 

Διαβάστε επίσης στη «Νέα Σελίδα»: Μητσοτάκης: Πρόταση δυσπιστίας κατά Πολάκη μετά το Πάσχα (video)