Κυβερνητικές πηγές: Η απάντηση στην ομιλία Τσίπρα – «Τόσος είναι»4 Δεκεμβρίου 2019 · Ώρα δημοσίευσης: 4:55 μμ · Τελευταία τροποποίηση: 4:57 μμ


Αιχμηρή ήταν η απάντηση κυβερνητικών κύκλων στα όσα ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, στην ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Λίγες ώρες πριν από μια σημαντική για τα εθνικά μας συμφέροντα, συνάντηση του πρωθυπουργού, ο κ. Τσίπρας επέλεξε να πετάξει πάλι λάσπη. Μόνον αυτό ξέρει να κάνει. Γιατί τόσος είναι», τόνισαν κυβερνητικοί κύκλοι.

«Μια ακόμα κίνηση πολιτικής ανωριμότητας από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης», πρόσθεσαν.

Τσίπρας: Υπάρχει πρωθυπουργός για να αποφασίσει ή ασχολείται μόνο με τα ρουσφέτια;

Επίθεση στην κυβέρνηση για πολιτική «αδράνειας και κατευνασμού» απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματός του.

Ο κ. Τσίπρας υποστήριξε ότι αυτή η στάση εγκυμονεί εθικούς κινδύνους και πρόσθεσε: «Εδώ και πέντε μήνες προσπαθεί η κυβέρνηση να υποβαθμίσει την τουρκικές προκλήσεις. Ο κ. Μητστοτάκης έγινε ο πρώτος πρωθυπουργός που συναντήθηκε με τον Ερντογάν τον Σεπτέμβριο και δεν έθεσε το θέμα των προκλήσεων στο Αιγαίο. Η κυβέρνηση διέρρευσε ότι η συνάντηση πήγε καλύτερα του αναμενομένου. Όλο το διάστημα η κυβέρνηση έκρυβε τις προκλήσεις, τις άφηνε αναπάντητες και δεν ζητούσε την επιβολή των κυρώσεων και ακολουθούσε πολιτική αδράνειας και κατευνασμού με τον βλέμμα στραμμένο στις προσφυγικές ροές».

Ο κ. Τσίπρας υποστήριξε ότι η κίνηση της Τουρκίας με την Λιβύη βρήκε απροετοίμαστη και χωρίς σχέδιο αντιμετώπισης την ελληνική κυβέρνηση. Αναφέρθηκε στη χθεσινή κατάσταση όπου «οι πηγές του Υπουργείου ‘Αμυνας διέρρευσαν ότι θα παγώσουν τα ΜΟΕ και μετά υπήρξαν άλλες πηγές που διέψευσαν και είπαν ότι τα ΜΟΕ θα συνεχιστούν» για να ρωτήσει ρητορικά: «Υπάρχει κυβέρνηση και πρωθυπουργός για να αποφασίσει ή ασχολείται μόνο με τα ρουσφέτια και η γνώση τους περιορίζεται στο πώς θα θα διορίσουν κομματικά στελέχη και πώς θα ικανοποιοήσουν ρουσφέτια διαφθοράς;».

Συνεχίζοντας είπε ότι «η κυβέρνηση βρίσκεται σε βέρτιγκο, τα πράγματα είναι σοβαρά και διαχειρίζονται κρίσιμα πράγματα», είπε ο κ. Τσίπρας και κάλεσε τον πρωθυπουργό στην σημερινή του συνάντηση με τον Ερντογάν «να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, να ζητήσει να σταματήσουν οι προκλήσεις, να ζητήσει να ακυρωθεί η απαράδεκτη συμφωνία με την Λιβύη, να σταματήσει η παραβατική συμπεριφορά στην ΑΟΖ της Κύπρου και να τηρηθεί η Κοινή Δήλωση Ευρώπης Τουρκίας».

Ομιλία στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ

Η πανίσχυρη μιντιακή και επικοινωνιακή ομπρέλα που έχει στηθεί για να προστατεύει τη ΝΔ και τον κ. Μητσοτάκη δεν μπορεί πια να κρύψει ούτε τα σκάνδαλα, ούτε την ανικανότητα, ούτε την ασυνεννοησία, ούτε τη fake αριστεία.Όλα αυτά βέβαια θα ήταν αντικείμενο σκωπτικής αντιμετώπισης, αν δεν αφορούσαν τις ζωές μας και αν δε λάμβαναν χώρα και σε κρίσιμους τομείς που αφορούν τη διαχείριση των κρίσιμων εθνικών μας θεμάτων ή της προσφυγικής κρίσης.Διότι το να καλύπτει ο κ. Μητσοτάκης ψευδόμενους και απατεώνες Υφυπουργούς ή διωκόμενους για σκάνδαλα συμβούλους και συνεργάτες ή να διορίζει παντού σε κρατικές θέσεις με κριτήρια αναξιοκρατίας και πελατειακής δοσοληψίας, ήταν αναμενόμενο. Δεν μας εκπλήσσει.Αλλά το να χειρίζεται με τόση ανευθυνότητα κρίσιμα εθνικά θέματα, είναι κάτι που ξεπερνά τη δυνατότητα της ανοχής μας. Διότι η ανευθυνότητά τους γεννά ανασφάλεια και εγκυμονεί σοβαρούς εθνικούς κινδύνους. Ομιλία στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του #ΣΥΡΙΖΑ.

Geplaatst door Alexis Tsipras op Woensdag 4 december 2019

Διαβάστε επίσης στη «Νέα Σελίδα»: Μητσοτάκης: Η Ελλάδα αναμένει από τους γείτονές της να επιδείξουν σεβασμό για τα κυριαρχικά δικαιώματά της