Μαρίνα Πατούλη: Η «Νέα Σελίδα» είχε αποκαλύψει από τις 30/12 ότι θα αποσύρει την υποψηφιότητά της3 Ιανουαρίου 2019 · Ώρα δημοσίευσης: 8:02 μμ · Τελευταία τροποποίηση: 8:04 μμ


Την απόφασή της να αποσύρει την υποψηφιότητά της για τον δήμο Αμαρουσίου ανακοίνωσε η Μαρίνα Σταυράκη-Πατούλη.

Η σύζυγος του δημάρχου Αμαρουσίου και υποψηφίου περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη, είχε προκαλέσει θόρυβο με την απόφασή της να ανακοινώσει την υποψηφιότητά της: Μάλιστα, πρώτος ο σύζυγός της Γιώργος Πατούλης είχε σπεύσει να δηλώσει ότι εκείνος στηρίζει την υποψηφιότητα του Γιώργου Αμπατζόγλου και όχι τη σύζυγό του.

Η «Νέα Σελίδα» με ρεπορτάζ του Σωτήρη Σταθόπουλου στο φύλλο 82 της Κυριακής 30 Δεκεμβρίου 2018, είχε αποκαλύψει ότι “οι ασφυκτικές πιέσεις που έχει δεχτεί η Μαρίνα Πατούλη, τόσο από τον σύζυγό της όσο και από στελέχη της Νέας Δημοκρατίας που βρίσκονται κοντά στον Κυριάκο Μητσοτάκη, θα την αναγκάσουν μετά τις γιορτές της Πρωτοχρονιάς να αποσύρει την υποψηφιότητά της για τον Δήμο Αμαρουσίου”.

Ο «τρίτος άνθρωπος» πίσω από τον εμφύλιο στην οικία Πατούλη

Ο «πόλεμος των Ρόουζ» που διαδραματίζεται στην οικία Πατούλη έχει προκαλέσει έντονη δυσφορία στην Πειραιώς, καθώς βλέπει έναν αστάθμητο παράγοντα, που δεν υπολόγιζε ούτε καν ο Γιώργος Πατούλης, να προκαλεί σοβαρό επικοινωνιακό πλήγμα στον «γαλάζιο» υποψήφιο για την Περιφέρεια Αττικής. Ολα δείχνουν ότι οι ασφυκτικές πιέσεις που έχει δεχτεί η Μαρίνα Πατούλη, τόσο από τον σύζυγό της όσο και από στελέχη της Νέας Δημοκρατίας που βρίσκονται κοντά στον Κυριάκο Μητσοτάκη, θα την αναγκάσουν μετά τις γιορτές της Πρωτοχρονιάς να αποσύρει την υποψηφιότητά της για τον Δήμο Αμαρουσίου.

Του Σωτήρη Σταθόπουλου

Το κλίμα στο «χρυσό» σπίτι των βορείων προαστίων όπου κατοικεί το ζεύγος Πατούλη είναι ιδιαιτέρως βαρύ. Οι δυο τους αποφάσισαν, προκειμένου να ηρεμήσουν τα πνεύματα, να περάσουν τις γιορτές των Χριστουγέννων μακριά από το Μαρούσι. Επέλεξαν τη Θεσσαλονίκη, ένα μέρος που γνωρίζουν καλά και όπου έχουν αρκετούς φίλους. Οι τηλεοπτικές κάμερες τους «συνέλαβαν» σε εστιατόριο του Πανοράματος να γευματίζουν μαζί με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα. Ο Γιώργος Πατούλης, κρατώντας από το χέρι τη σύζυγό του, θέλησε να διώξει επικοινωνιακά το κλίμα έντασης που επικρατεί μεταξύ τους. «Δεν θα διχάσουμε τον κόσμο που μας στήριξε όλα αυτά τα χρόνια», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, με τη Μαρίνα Πατούλη να τονίζει ότι συμφωνεί με όσα είπε ο σύζυγός της.

Οι βλέψεις για τον δήμο και το Μαρούσι

Τίποτα δεν προμήνυε ότι η Μαρίνα Πατούλη παραμονές Χριστουγέννων θα ανακοίνωνε την υποψηφιότητά της για τον Δήμο Αμαρουσίου, από τη στιγμή που η ΝΔ είχε ήδη δώσει το χρίσμα στον Θεόδωρο Αμπατζόγλου. Ωστόσο, από τη στιγμή που ο Γιώργος Πατούλης άρχισε να διεκδικεί τον Δήμο Αθηναίων και στη συνέχεια εξασφάλισε τη στήριξη της «γαλάζιας» παράταξης για την Περιφέρεια Αττικής, φάνηκε πως δεν της ήταν αρκετή η θέση της δημοτικής συμβούλου στον Δήμο Πεύκης και αναζήτησε και την προσωπική ανέλιξη.

Ενδεικτικό είναι ότι μόλις επισημοποιήθηκε η υποψηφιότητα του συζύγου της για τη μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας, παραιτήθηκε από τη θέση της δημοτικής συμβούλου. «Οφείλω να σταθώ στο πλευρό του, στηρίζοντας τη δύσκολη μάχη που θα δώσει προκειμένου η Αττική να αλλάξει σελίδα και αφαιρώντας ταυτόχρονα επιχειρήματα απ’ όσους έχουν συνηθίσει να αντιμετωπίζουν τους πολιτικούς αντιπάλους τους με χτυπήματα κάτω από τη μέση», είχε πει τότε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Μαρίνα Πατούλη προσέγγισε την πλευρά του Κώστα Μπακογιάννη προκειμένου να ενταχθεί στο ψηφοδέλτιο του Δήμου Αθηναίων. Η προσπάθειά της όμως δεν στέφθηκε με επιτυχία κι έτσι αποφάσισε να στραφεί στον «εκλεκτό» της ΝΔ για τον Δήμο Αμαρουσίου, Θεόδωρο Αμπατζόγλου, που ήταν ένας από τους πιο στενούς συνεργάτες του Βαγγέλη Μεϊμαράκη στις εσωκομματικές εκλογές.

Η συγκεκριμένη επιλογή της ήταν αρκετά ασφαλής, καθώς η δημοτικότητά της στον συγκεκριμένο δήμο είναι αρκετά ισχυρή. Ομως η Μαρίνα Πατούλη δεν συγκαταλεγόταν στα σχέδια Αμπατζόγλου, παρά το γεγονός ότι το θέμα είχε τεθεί τόσο από τον Γιώργο Πατούλη όσο και από την Πειραιώς. Η σύζυγος του προέδρου της ΚΕΔΕ εξερράγη, με αποτέλεσμα να αποφασίσει τη διεκδίκηση του Δήμου Αμαρουσίου, «χτυπώντας» την υποψηφιότητα Αμπατζόγλου, προκαλώντας όμως και τη δυσφορία του Κυριάκου Μητσοτάκη, την ίδια ώρα που επέφερε σοβαρό πλήγμα στην εικόνα του Γιώργου Πατούλη.

Τα ρίχνουν όλα στον Αμπατζόγλου

Πρόσωπα που βρίσκονται κοντά στον Γιώργο Πατούλη ρίχνουν την ευθύνη της κρίσης στον Θεόδωρο Αμπατζόγλου, καθώς μετά τα όσα διαδραματίστηκαν ο υποψήφιος για τον Δήμο Αμαρουσίου δεν σήκωσε το τηλέφωνο να επικοινωνήσει με τη Μαρίνα Πατούλη προκειμένου να βρεθεί η «χρυσή τομή» και να ηρεμήσουν τα πνεύματα. Μάλιστα, σε κείμενο που κυκλοφόρησε στον δήμο των βορείων προαστίων και το υπογράφουν οι «Αληθινοί Φίλοι του Αμαρουσίου», όπως αυτοχαρακτηρίζονται, γίνονται σαφείς υπαινιγμοί εναντίον του κ. Αμπατζόγλου, χωρίς, ωστόσο, να τον κατονομάζουν.

Υποστηρίζουν ότι είναι ο «ηθικός αυτουργός» της αρνητικής επικαιρότητας που δημιουργήθηκε, σημειώνοντας: «Οσο για τους ηθικούς αυτουργούς αυτής της προσπάθειας, είναι όσοι -ως άλλοι λωτοφάγοι- ξεχνούν πως ό,τι επιτυχημένο έχει οικοδομηθεί στο Μαρούσι τα τελευταία χρόνια είναι αποτέλεσμα της καθημερινής προσπάθειας αυτών που ήταν πάντα παρόντες στην πόλη, προσφέροντας τον καλύτερο εαυτό τους στην υπηρεσία των Μαρουσιωτών». Παράλληλα, στο κείμενο γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στον Γιώργο Πατούλη για το σημαντικό έργο που πρόσφερε στον δήμο, τον οποίο μέσα σε δώδεκα χρόνια έχει κάνει υπόδειγμα σε όλη τη χώρα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δύο άνδρες διατηρούν όλα αυτά τα χρόνια άριστες σχέσεις. Είχαν στηρίξει τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη στις εσωκομματικές εκλογές και, μάλιστα, στελέχη που βρίσκονται στο επιτελείο του Γιώργου Πατούλη προέρχονται από το περιβάλλον του πρώην προέδρου, ενώ ο Θόδωρος Αμπατζόγλου μετείχε και σε επιτροπές της ΚΕΔΕ.

Δημοσιεύθηκε στο φύλλο 82 της «Νέας Σελίδας» την Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2018.

Διαβάστε επίσης στη «Νέα Σελίδα»: Δεν κατεβαίνει υποψήφια δήμαρχος η Μαρίνα Πατούλη