Μάτι: Οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης για τις ποινικές διώξεις5 Μαρτίου 2019 · Ώρα δημοσίευσης: 8:24 μμ · Τελευταία τροποποίηση: 8:26 μμ


Την άσκηση ποινικών διώξεων από την εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών σε 20 πρόσωπα (μεταξύ των οποίων οι Ρένα Δούρου, Ηλίας Ψινάκης, Βαγγέλης Μπουρνούς, Γιάννης Καπάκης κ.α.), για την τραγωδία με τους 100 νεκρούς στο Μάτι, σχολίασαν ΝΔ και ΚΙΝΑΛ.

«Η ΝΔ από την πρώτη στιγμή ανέθεσε σε ειδικούς επιστήμονες την έρευνα για τα αίτια της ανείπωτης τραγωδίας στο Μάτι και εκείνοι κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι «αν οι αρμόδιοι είχαν εγκαίρως διατάξει την εκκένωση της πόλης, δεκάδες συμπολίτες μας θα είχαν σωθεί».

Η δικαιοσύνη σήμερα ασκώντας ποινικές διώξεις κατά συγκεκριμένων προσώπων επιβεβαιώνει πλήρως αυτό το πόρισμα. Κυρίως όμως εκθέτει ανεπανόρθωτα την κυβέρνηση Τσίπρα, η οποία από την πρώτη στιγμή προσπάθησε με χυδαίο τρόπο να συγκαλύψει τις πολιτικές της ευθύνες», τονίζει το Γραφείο Τύπου της ΝΔ σε ανακοίνωσή του σχετικά με τις διώξεις που ασκήθηκαν σήμερα για την τραγωδία στο Μάτι.

Γεννηματά: Η κ. Δούρου οφείλει να παραιτηθεί μετά τις σημερινές διώξεις

Tην παραίτηση της Ρένας Δούρου ζήτησε η Φώφη Γεννηματά, το απόγευμα της Τρίτης, επισκεπτόμενη το Μάτι ύστερα από τις σημερινές διώξεις.«Εμείς δεν καταδικάζουμε κανέναν, αλλά έχει πολύ σημαντικά καθήκοντα, στα οποία απέδειξε ότι δεν είναι ικανή να ανταποκριθεί. Και είναι στοιχειώδης ευθιξία απέναντι στη μνήμη των εκατό ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους, να αναλάβει τις ευθύνες της επιτέλους. Ευθύνες, που τόσο η ίδια, όσο και ο κύριος Τσίπρας και η κυβέρνησή του, προσπάθησαν με τόση αναλγησία να αποποιηθούν», υπογράμμισε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, λίγο πριν αρχίσει σύσκεψη με κατοίκους και φορείς της περιοχής.

Όπως είπε η κ. Γεννηματά, στο Μάτι βρέθηκε «προγραμματισμένα εδώ και πάρα πολύ καιρό, γιατί θέλουμε να σταθούμε στο πλευρό των ανθρώπων που έχουν μείνει πίσω, προσπαθούν να ξαναφτιάξουν τη ζωή τους και να κλείσουν τις πληγές τους». Πρόσθεσε ότι τα προβλήματα είναι πολλά και με πολύ μεγάλη καθυστέρηση προχωρούν. «Όπως είχαμε δεσμευτεί δεν θα αφήσουμε να ξεχαστεί ο αγώνας των ανθρώπων αυτών. Έχουν δικαίωμα να έχουν την πολιτεία στο πλευρό τους», ανέφερε η κ.Γεννηματά.

Διαβάστε επίσης στη «Νέα Σελίδα»:

Μάτι: Ποινικές διώξεις για την τραγωδία με τους 100 νεκρούς

Δούρου για Μάτι: Οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής έπραξαν το καθήκον τους