Μαξίμου: Εάν η ΝΔ καταθέσει πρόταση δυσπιστίας θα λάβει την απάντηση που της αρμόζει13 Ιουνίου 2018 · Ώρα δημοσίευσης: 5:55 μμ · Τελευταία τροποποίηση: 5:59 μμ


«Εάν η ΝΔ αμφισβητεί ότι η κυβέρνηση έχει την εμπιστοσύνη της Βουλής, δεν έχει παρά να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας και να λάβει την απάντηση που της αρμόζει από την κυβερνητική πλειοψηφία» αναφέρει η κυβέρνηση απαντώντας στην αξιωματική αντιπολίτευση.

Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση από το πρωθυπουργικό γραφείο, «η ΝΔ έχει μπερδευτεί. Ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Εξωτερικών έχουν εκ του νόμου αρμοδιότητα και εξουσία να υπογράφουν διεθνείς συμβάσεις».

«Εάν η ΝΔ αμφισβητεί ότι η κυβέρνηση έχει την εμπιστοσύνη της Βουλής, δεν έχει παρά να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας και να λάβει την απάντηση που της αρμόζει από την κυβερνητική πλειοψηφία».

Νωρίτερα, η ΝΔ σε ανακοίνωσή της ανέφερε:

«Ο κ. Τζανακόπουλος έχει μπερδευτεί. Αυτό που συζητάμε σήμερα δεν είναι η κύρωση της συμφωνίας, αλλά ότι ο κ. Τσίπρας δεν νομιμοποιείται καν να την υπογράψει, καθώς δεν διαθέτει τη στήριξη της κυβέρνησης του.

Το επαναλαμβάνουμε για τελευταία φορά: ο πρωθυπουργός οφείλει να επιβεβαιώσει άμεσα στη βουλή ότι διαθέτει την εξουσιοδότηση της πλειοψηφίας των βουλευτών πριν δεσμεύσει τη χώρα με μια επιβλαβή για τα εθνικά συμφέροντα συμφωνία.

ΥΓ Από χθες στις 8 το βράδυ η ΝΔ ζήτησε να της αποσταλεί το πλήρες κείμενο της συμφωνίας. Τι άραγε φοβάται η κυβέρνηση και καθυστερεί να το στείλει; Είναι αδιανόητο η μόνη ενημέρωση που έχουν τα πολιτικά κόμματα και οι πολίτες να προέρχεται από ένα non paper του Μαξίμου».

Διαβάστε επίσης στη «Νέα Σελίδα»: Μαξίμου: Θεσμικό ατόπημα η δήλωση Σαμαρά – Συμφωνεί ο Μητσοτάκης;

Την Παρασκευή ο πρωθυπουργός ενημερώνει τη Βουλή για τη συμφωνία με την ΠΓΔΜ – Πρόταση μομφής εξετάζουν στη ΝΔ