Μενδώνη: Καταδικάζω απόλυτα τον χειρισμό – Οι υπάλληλοι κινήθηκαν αυτοβούλως (video)21 Οκτωβρίου 2019 · Ώρα δημοσίευσης: 8:46 μμ · Τελευταία τροποποίηση: 8:50 μμ


Για τα όσα συνέβησαν το Σαββατοκύριακο με τις επεμβάσεις της Αστυνομίας σε κινηματογραφικές αίθουσες για την απομάκρυνση ανηλίκων που παρακολουθούσαν την ταινία «Τζόκερ», τοποθετήθηκε η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου.

«Δύο υπάλληλοι του υπουργείο Πολιτισμού, ως μέλη πρωτοβάθμιας επιτροπής κατάταξης ταινιών του κινηματογράφου, αυτοβούλως κινούμενες, θεώρησαν ότι σε δύο συγκεκριμένες κινηματογραφικές αίθουσες την ταινία την συγκεκριμένη την παρακολουθούν ανήλικοι και προχώρησαν σε κάποιες ενέργειες, ζητώντας την παρέμβαση της Αστυνομίας», τόνισε η υπουργός Πολιτισμού, υπογραμμίζοντας:

«Σας λέω κατηγορηματικά ότι προσωπικά δεν γνώριζα τίποτε. Δεν γνώριζε τίποτε ούτε ο γενικός γραμματέας και φαίνεται ότι δεν γνώριζε ούτε ο γενικός διευθυντής. Το πληροφορήθηκα χθες το βράδυ, γύρω στις 20:50, από το γραφείο Τύπου του υπουργείου, που είδε τη σχετική είδηση να κυκλοφορεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης».

«Έχει ξεκινήσει η πειθαρχική διαδικασία, όπως προβλέπεται από τον δημοσιουπαλληλικό κώδικα και γίνονται ανακρίσεις για να καταλάβουμε και εμείς τι ακριβώς συνέβη. Αυτό το οποίο μπορώ να σας πω με απόλυτη βεβαιότητα είναι ότι δεν γνώριζε το υπουργείο κάτι και ότι προσωπικά, όπως έχω πει από το πρωί, δεν συμφωνώ καθόλου, αντίθετα καταδικάζω απόλυτα τον χειρισμό, έτσι όπως έγινε», σχολίασε η υπουργός.

«Η κυβέρνηση δεν ενοχλείται από κανένα πολιτικό μήνυμα. Και μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι το τελευταίο πράγμα που θα έκανε αυτή η κυβέρνηση είναι να λογοκρίνει την τέχνη», επισήμανε η Λ. Μενδώνη.

Δείτε το βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1:

Διαβάστε επίσης στη «Νέα Σελίδα»:

Τζόκερ: Καταγγελίες για εισβολή της ΕΛ.ΑΣ. σε κινηματογράφο και απομάκρυνση ανηλίκων

ΤΖΟΚΕΡ…