Μέρα25: Το ταμείο είναι… συν10 Οκτωβρίου 2019 · Ώρα δημοσίευσης: 8:00 πμ · Τελευταία τροποποίηση: 11:25 μμ


Μπορεί το ΜέΡΑ25 να διατηρεί το ριζοσπαστικό του προφίλ και μετά την είσοδό του στη Βουλή, αλλά τα κινηματικά του χαρακτηριστικά δεν το εμποδίζουν να προσαρμοστεί γρήγορα και με σεβασμό στις διαδικασίες στις υποχρεώσεις του.

Της Γεωργίας Σαδανά

Έτσι, το ΜέΡΑ25 δημοσίευσε εμπρόθεσμα τις εκλογικές του δαπάνες, τόσο των ευρωεκλογών, όσο και των εθνικών εκλογών, παράδειγμα που ακολούθησε μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η συμμόρφωση με τη θεσμική «νομιμότητα» αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον από το γεγονός ότι πρόκειται για εντελώς νέο κομματικό σχηματισμό, ο οποίος, ωστόσο, δείχνει να αποκτά με ταχύ βήμα κοινοβουλευτικό ρυθμό, αλλά και παρουσία στα πολιτικά δρώμενα.

Μετά την απάντηση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη στο Γραμματέα του ΜέΡΑ25, Γιάνη Βαρουφάκη σε επίκαιρη ερώτηση του τελευταίου για την Μόρια, ο κ. Βαρουφάκης αναμένεται να περάσει αύριο στις 7 το απόγευμα την πόρτα του Μεγάρου Μαξίμου, έχοντας ήδη επεξεργαστεί την πρόταση του κόμματός του για την ψήφο των Αποδήμων.

«Ψηφοδέλτιο του Ελληνισμού»

Στον πυρήνα της πρότασης του ΜέΡΑ25, άλλωστε, για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού βρίσκονται τομές, όπως οι «ομογενειακές εκλογικές περιφέρειες», όπου οι ομογενείς θα εκλέγουν τους δικούς τους βουλευτές (ως ποσοστό των συνολικά 300) και δεν θα επιλέγουν απλά πρόσωπα της αρεσκείας τους στην Ελλάδα, ενισχύοντας την ομογενειακή εκπροσώπηση.

Διαβάστε επίσης στη «Νέα Σελίδα»: Βαρουφάκης: Δεν θα συμμετέχουμε στην προανακριτική (video)