Μητσοτάκης: H χώρα πηγαίνει σε λάθος κατεύθυνση (video)6 Νοεμβρίου 2018 · Ώρα δημοσίευσης: 2:01 μμ · Τελευταία τροποποίηση: 2:01 μμ


Με επίθεση στην κυβέρνηση για το Σκοπιανό, ξεκίνησε την ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ, όπου θα αναπτύξει την πρότασή του για την Συνταγματική Αναθεώρηση, ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Σε αντίθεση με αυτούς που κυβερνούν τη χώρα, οι πολίτες δεν έχουν αυταπάτες. Πιστεύουν, στη μεγάλη τους πλειοψηφία, ότι η χώρα πηγαίνει σε λάθος κατεύθυνση» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε:

«Η δημόσια σφαίρα έχει επιβαρυνθεί από τους κυβερνητικούς χειρισμούς, εντός και εκτός χώρας. Αρνητικά δεδομένα συσσωρεύει η συμφωνία των Πρεσπών. Με τις επιλογές της η κυβέρνηση επέτρεψε στα Σκόπια να εμπαίζουν την Ελλάδα. Και αυτά, ενώ η κοινή γνώμη παρακολουθεί άναυδη αυτά που ειπώθηκαν μεταξύ των κ.κ. Κοτζιά και Καμμένου. Είναι πρωτοφανές να διερευνά η Δικαιοσύνη τις αλληλοκατηγορίες δύο υπουργών στο υπουργικό Συμβούλιο».

Η ΝΔ, επανέλαβε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δεν θα ψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών, ούτε τώρα ούτε μετά τις εκλογές.

Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ για την πρότασή του για την αναθεώρηση του Συντάγματος, εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να μετατρέψει το Σύνταγμα σε εργαλείο αντιπερισπασμού από τη ζοφερή οικονομική και κοινωνική πραγματικότητα.

Από τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας απουσίαζαν ο πρώην πρόεδρος, Αντώνης Σαμαράς, και η κ. Ντόρα Μπακογιάννη για λόγους υγείας.

Δείτε απόσπασμα από την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη:

 

Διαβάστε επίσης στη «Νέα Σελίδα»: Οι προτάσεις της ΝΔ για τη Συνταγματική Αναθεώρηση (video)

Αναθεώρηση του Συντάγματος: Δέκα ερωτήσεις και απαντήσεις για τον καταστατικό χάρτη