Μητσοτάκης – πολιτικοί αρχηγοί: Οι συγκλίσεις, οι διαφωνίες και τα «καρφιά» (video)10 Ιανουαρίου 2020 · Ώρα δημοσίευσης: 7:26 μμ · Τελευταία τροποποίηση: 7:54 μμ


Συγκλίσεις, διαφωνίες, αλλά και «καρφιά» υπήρξαν κατά τις σημερινές συναντήσεις του πρωθυπουργού με τους πολιτικούς αρχηγούς.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, με την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά, τον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκο Βελόπουλο και τον επικεφαλής του ΜέΡΑ25, Γιάνη Βαρουφάκη.

Στο επίκεντρο των συναντήσεων τέθηκαν ο απολογισμός του ταξιδιού του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ, τα ελληνοτουρκικά, ο εκλογικός νόμος και βέβαια η εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Τη Δευτέρα ο Κ. Μητσοτάκης θα συναντηθεί με τον γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα.

Η ανακοίνωση του Μεγάρου Μαξίμου

«Σταθερή επιδίωξή του πρωθυπουργού ήταν και είναι η συνεννόηση στα μείζονα ζητήματα, ιδίως σε αυτά που αφορούν στα εθνικά μας θέματα», αναφέρει το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, μετά την ολοκλήρωση των συναντήσεών του με τους πολιτικούς αρχηγούς.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται πως «ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, συναντήθηκε σήμερα διαδοχικά στο γραφείο του στη Βουλή: με τον πρόεδρο του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς Αλέξη Τσίπρα, την πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά, τον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης Κυριάκο Βελόπουλο και τον γραμματέα του ΜέΡΑ25, Γιάνη Βαρουφάκη.

Αντικείμενο των συναντήσεων ήταν η ενημέρωση των πολιτικών αρχηγών για τα αποτελέσματα της επίσκεψης του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ. Ο κ. Μητσοτάκης είχε επίσης την ευκαιρία να παρουσιάσει τις πολύπλευρες διπλωματικές πρωτοβουλίες που ήδη αναπτύσσει η κυβέρνηση.

Είκοσι ώρες μετά την επιστροφή του από την Ουάσιγκτον και για δεύτερη φορά τους τελευταίους μήνες, ο πρωθυπουργός προχώρησε σε μια κίνηση διακομματικής συναίνεσης. Σταθερή επιδίωξή του ήταν και είναι η συνεννόηση στα μείζονα ζητήματα, ιδίως σε αυτά που αφορούν στα εθνικά μας θέματα».

Σε ό,τι αφορά τον εκλογικό νόμο, τονίζεται ότι «στο πλαίσιο της ίδιας προσπάθειας, παρέδωσε στους αρχηγούς των κομμάτων και το σχέδιο του νέου εκλογικού νόμου. Στο θέμα αυτό, επέμεινε στην ανάδειξη των στοιχείων της αναλογικότητας, αλλά και της ταυτόχρονης ανάγκης να εξασφαλίζεται κυβερνησιμότητα και πολιτική σταθερότητα».

Στην ανακοίνωση τονίζεται πως «ο πρωθυπουργός άκουσε τις απόψεις των συνομιλητών του κι επανέλαβε τη σταθερή επιλογή του, να συζητά με τις πολιτικές δυνάμεις για κάθε κρίσιμο θέμα που απασχολεί τη χώρα».

Ο κύκλος των συναντήσεων με τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων, θα ολοκληρωθεί τη Δευτέρα, με την συνάντηση του κ. Μητσοτάκη με τον γ.γ. του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα.

Δείτε το βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha:

Δείτε το βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1:

Διαβάστε επίσης στη «Νέα Σελίδα»:

Μητσοτάκης: Οι διαφωνίες με Τσίπρα & Γεννηματά – Το απόγευμα συνεχίζονται οι συναντήσεις

Τσίπρας: Να ανασταλεί η αναβάθμιση της αμυντικής συνεργασίας με τις ΗΠΑ

Γεννηματά: Είναι ώρα να συνεννοηθούμε – Συμφωνούμε ότι διαφωνούμε

Μητσοτάκης – Βελόπουλος: O διάλογος μπροστά στις κάμερες (video)

Μητσοτάκης – Βαρουφάκης: Τι είπαν μπροστά στις κάμερες (video)