Μητσοτάκης: Στο Νταβός για το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ22 Ιανουαρίου 2020 · Ώρα δημοσίευσης: 5:47 μμ · Τελευταία τροποποίηση: 5:49 μμ


Στο Νταβός της Ελβετίας μεταβαίνει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, προκειμένου να συμμετάσχει την Πέμπτη και την Παρασκευή στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (WEF).

Στο επίκεντρο της φετινής διοργάνωσης βρίσκεται η αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Στο πλαίσιο του επίσημου προγράμματος, ο πρωθυπουργός θα μιλήσει σε δύο εκδηλώσεις του WEF, ενώ θα έχει σειρά διμερών επαφών με σημαντικούς διεθνείς οικονομικούς παράγοντες στο περιθώριο του Φόρουμ.

Το πρόγραμμα του πρωθυπουργού, σύμφωνα με την επίσημη ατζέντα της διοργάνωσης, διαμορφώνεται ως εξής:

Την Πέμπτη στις 12:30 (ώρα Ελλάδας), ο K. Μητσοτάκης θα συνομιλήσει, παρουσία κοινού, με τον καθηγητή Ιστορίας των πανεπιστημίων Harvard και Stanford, Νάιαλ Φέργκιουσον.

Την ίδια ημέρα, στις 15:30 ώρα Ελλάδας, ο πρωθυπουργός θα μιλήσει σε πάνελ με θέμα «Αναζητώντας ένα Πράσινο New Deal», στο οποίο θα συμμετάσχουν, μεταξύ άλλων, ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Κομισιόν, αρμόδιος για την Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία, Φρανς Τίμερμανς και ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας, Μαρκ Ρούτε.

Το πάνελ θα μεταδοθεί σε live streaming.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στο Νταβός, ο πρωθυπουργός θα συναντήσει επενδυτές και εκπροσώπους μεγάλων ξένων επιχειρήσεων.

Μεταξύ άλλων ο κ. Μητσοτάκης θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Microsoft, Μπραντ Σμιθ, τον διευθύνοντα σύμβουλο της ENEL, Φρανσέσκο Σταράσε, τη διευθύνουσα σύμβουλο της Visa Europe, Σαρλότ Χογκ, τον πρόεδρο του Bloomberg, Πίτερ Γκράουερ, τον διευθύνοντα σύμβουλο της Japan Bank for International Cooperation (JBIC), Ταντάσι Μαέντα, την οικονομική διευθύντρια της Heineken, Λορένς Ντεμπρού και τον επικεφαλής της Google για τις χώρες της Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής, Ματ Μπρίτιν.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός θα έχει στο Νταβός διεθνείς διμερείς πολιτικές επαφές:

Την Πέμπτη, 23 Ιανουαρίου, στις 17:45 ώρα Ελλάδας, ο K. Μητσοτάκης θα συναντηθεί με την υπουργό ‘Αμυνας της Γερμανίας και πρόεδρο του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU), Ανεγκρέτ Κραμπ-Καρενμπάουερ.

Αμέσως μετά, στις 18:30 ώρα Ελλάδας, ο πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών της Γαλλίας, Μπρούνο Λε Μερ.

Την Παρασκευή στις 10:30 ώρα Ελλάδας, ο πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο της Εθνοσυνέλευσης και μεταβατικό πρόεδρο της Βενεζουέλας, Χουάν Γκουαϊδό.

Αμέσως μετά, στις 11:15, ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Περιφέρειας του Ιρακινού Κουρδιστάν, Νεχιρβάν Μπαρζανί.

Διαβάστε επίσης στη «Νέα Σελίδα»: Μητσοτάκης: Η εκλογή Σακελλαροπούλου συμβολίζει τη μετάβαση στη νέα εποχή