Μητσοτάκης: Στον πρωθυπουργό οι αρμοδιότητες της ΕΥΠ9 Ιουλίου 2019 · Ώρα δημοσίευσης: 4:29 μμ · Τελευταία τροποποίηση: 4:29 μμ


Με Προεδρικό Διάταγμα μεταφέρονται στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη οι αρμοδιότητες της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ).

Όπως αναφέρει το άρθρο 5 του Προεδρικού Διατάγματος, η ΕΥΠ θα υπάγεται απευθείας στον Κυριάκο Μητσοτάκη: «Η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών η οποία συστάθηκε με το άρθρο 1 του ν.δ. 2421/1953 και μετονομάστηκε και οργανώθηκε με το ν. 1645/1986 και το ν. 3649/2008 (Α’ 39) μεταφέρεται, ως σύνολο αρμοδιοτήτων, θέσεων, και προσωπικού, στον Πρωθυπουργό».

Υπό τον Μητσοτάκη ΕΡΤ και ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σύμφωνα με το πρώτο ΦΕΚ της νέας κυβέρνησης, υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη μεταφέρεται και η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, η οποία είναι αρμόδια για την εποπτεία των ΜΜΕ, της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης και του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων.

«Με την επιφύλαξη της υποπερίπτωσης (δ) της περίπτωσης 2.1 της παραγράφου 2 του άρθρου 1 του παρόντος σχετικά με την υπαγωγή του ΕΚΟΜΕ Α.Ε. στο Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, καθώς και της παραγράφου 5 του άρθρου 4 του παρόντος σχετικά με τη μεταφορά αρμοδιοτήτων, θέσεων και προσωπικού υπηρεσιών της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας στο Υπουργείο Εξωτερικών, στον Πρωθυπουργό μεταφέρονται, ως σύνολο αρμοδιοτήτων, θέσεων, προσωπικού και εποπτευόμενων φορέων, η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, όπως αυτή οργανώθηκε με τις διατάξεις του Κεφαλαίου Ε’ του π.δ. 82/2017 και η Ειδική Γραμματεία Επικοινωνιακής Διαχείρισης Κρίσεων όπως οργανώθηκε με τις διατάξεις του Κεφαλαίου ΣΤ’ του ίδιου π.δ.» σημειώνεται στο άρθρο 5 του ΦΕΚ.

Μπορείτε να δείτε το ΦΕΚ της κυβέρνησης εδώ: ΦΕΚ

Διαβάστε επίσης στη Νέα Σελίδα: Το πρώτο ΦΕΚ της κυβέρνησης Μητσοτάκη