Μοσκοβισί: Σημαντική πρόοδος στις διαβουλεύσεις για το νόμο Κατσέλη20 Μαρτίου 2019 · Ώρα δημοσίευσης: 11:14 μμ · Τελευταία τροποποίηση: 11:14 μμ


Ο επίτροπος Οικονομικών υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί, σε γραπτή του δήλωση κάνει λόγο για «σημαντική πρόοδο» στις διαβουλεύσεις μεταξύ των θεσμών και της κυβέρνησης για το ζήτημα της νομοθεσίας που θα αντικαταστήσει το νόμο Κατσέλη. Εκφράζει παράλληλα, την πεποίθησή του ότι θα επιτευχθεί συμφωνία πριν το Eurogroup της 5ης Απριλίου.

«Σε συνέχεια της εντολής που έδωσε το Eurogroup την περασμένη εβδομάδα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας βρίσκονται σε στενή επαφή με τις ελληνικές αρχές για την ολοκλήρωση των μεταρρυθμίσεων που συμφωνήθηκαν το 2018» δήλωσε ο Π. Μοσκοβισί, σημειώνοντας ότι στο επίκεντρο των συνομιλιών βρίσκεται η νομοθεσία για την προστασία της πρώτης κατοικίας.

«Η επίτευξη μιας ισορροπημένης συμφωνίας σχετικά με αυτό το νομοσχέδιο είναι κλειδί τόσο για τους πολίτες όσο και για το τραπεζικό σύστημα στην Ελλάδα» επισημαίνει και καταλήγει: «Έχουμε σημειώσει σημαντική πρόοδο και είμαι βέβαιος ότι θα μπορέσουμε να ολοκληρώσουμε τις συνομιλίες μας τις επόμενες ημέρες, ενόψει του Eurogroup στις 5 Απριλίου».

Διαβάστε επίσης στη «Νέα Σελίδα»: Προστασία πρώτης κατοικίας: Την Παρασκευή η κατάθεση της ρύθμισης (video)

Τσακαλώτος – Λιάκος: Τηλεδιάσκεψη με τους Θεσμούς για την πρώτη κατοικία