ΝΔ για Θάνου: Πολιτική εξυπηρέτηση η τοποθέτησή της στην προεδρία της Επιτροπής Ανταγωνισμού13 Δεκεμβρίου 2018 · Ώρα δημοσίευσης: 7:57 μμ · Τελευταία τροποποίηση: 7:57 μμ


Την επιλογή του Τσίπρα να προτείνει τη Βασιλική Θάνου για την προεδρία της Επιτροπής Ανταγωνισμού, σχολίασε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Κωστής Χατζηδάκης.

«Η σημερινή επιλογή της κυβέρνησης να προτείνει την κ. Θάνου για τη θέση της προέδρου της Επιτροπής Ανταγωνισμού είναι μία απροσχημάτιστη πολιτική εξυπηρέτηση που πλήττει άλλο έναν -σημαντικότατο- θεσμό για την οικονομική ανάπτυξη της χώρας και την προστασία του καταναλωτή», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο αντιπρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης πρόσθεσε: «Η βρισκόμενη σε αποδρομή κυβέρνηση εξασφαλίζει στην κ. Θάνου μία καλά προβεβλημένη και αμειβόμενη απασχόληση με πενταετή -βάσει της σχετικής νομοθεσίας- θητεία. Η επιλογή αυτή όχι μόνο δεν συνδράμει στην αναβάθμιση της τόσο σημαντικής αυτής Αρχής, αλλά είναι και τελείως αντίθετη στην έννοια της ανεξαρτησίας της. Μία έννοια που έχει ήδη πλήξει σοβαρότατα και συστηματικά η σημερινή κυβέρνηση με πλήθος παρεμβάσεών της καθ’ όλη τη θητεία της, όπως με τις τροποποιήσεις που έφερε στη Βουλή τον Ιανουάριο 2016 αλλά και σειρά άλλων επιλογών».

Ο βουλευτής της ΝΔ σημείωσε επίσης: «Δεν είναι τυχαίο που τόσο στην πρόσφατη Έκθεση του ΟΟΣΑ (2018) για την Επιτροπή Ανταγωνισμού και το έργο της, όσο και στην τέταρτη αξιολόγηση του Ιουνίου 2018, εγείρεται τόσο εμφατικά το ζήτημα της διασφάλισης της ανεξαρτησίας της Αρχής».

 

Διαβάστε επίσης στη «Νέα Σελίδα»: Την Βασιλική Θάνου προτείνει ο Τσίπρας για Πρόεδρο στην Επιτροπή Ανταγωνισμού

ΣΥΡΙΖΑ : «Ο κ. Μητσοτάκης υποθάλπτει την ακροδεξιά»

Το σχόλιο της ΝΔ για τις αντισυγκεντρώσεις στη Θεσσαλονίκη