Ο Σαλμάς δεν υπογράφει την προανακριτική της ΝΔ κατά Ξανθού, Πολάκη, Κουρουμπλή28 Φεβρουαρίου 2018 · Ώρα δημοσίευσης: 3:42 μμ · Τελευταία τροποποίηση: 4:59 μμ


Διαφοροποιείται ο βουλευτής της ΝΔ Μάριος Σαλμάς από τη γραμμή Μητσοτάκη, καθώς δεν υπογράφει την πρόταση του κόμματός του για σύσταση προανακριτικής για τους υπουργούς κ.κ. Ανδρέα Ξανθό, Παναγιώτη Κουρουμπλή και Παύλο Πολάκη.

Mε δήλωσή του ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας της ΝΔ, διευκρινίζει ότι δεν υπέγραψε την πρόταση του κόμματός του για τη διενέργεια προκαταρτικής εξέτασης κατά υπουργών της κυβέρνησης, «μόνο και μόνο για λόγους προσωπικής ευαισθησίας καθώς έχω παραπεμφθεί στην προκαταρκτική επιτροπή». Άλλωστε, προσθέτει, με την ουσία της πρότασης δεν έχει καμία διαφωνία.

Η δήλωση Σαλμά

«Δεν υπέγραψα την πρόταση για σύσταση ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής για την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, που κατατέθηκε από την κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας την 27/2/2018, μόνο και μόνο για λόγους προσωπικής ευαισθησίας καθώς έχω παραπεμφθεί στην προκαταρκτική επιτροπή για την διερεύνηση των τυχόν ευθυνών πολιτικών προσώπων για την υπόθεση Novartis. Με την ουσία της πρότασης δεν έχω καμία διαφωνία».

Οπως αναφέρει σε συνομιλητές του, ο διαχωρισμός του από τους χειρισμούς της ΝΔ στην υπόθεση Novartis οφείλεται στο ότι δεν θέλει να λειτουργήσει εκδικητικά έναντι των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ. «Δεν θα κάνω αυτά που μου κάνουν» φέρεται να λέει ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας.

Πηγές της Νέας Δημοκρατίας όταν ερωτήθηκαν για την στάση του κ. Σαλμά παρέπεμψαν τους δημοσιογράφους να απευθυνθούν στον βουλευτή για εξηγήσεις.

«Τηλεφωνήστε στον κ. Σαλμά και ρωτήστε τον γιατί δεν υπογράφει» ανέφεραν χαρακτηριστικά.