Παναγιωτόπουλος: Διαψεύδει δήλωση για Ερντογάν και Ίμια6 Φεβρουαρίου 2020 · Ώρα δημοσίευσης: 5:57 μμ · Τελευταία τροποποίηση: 6:01 μμ


Ανακοίνωση εξέδωσε το υπουργείο Εθνικής Άμυνας με την οποία διαψεύδει δημοσιεύματα που αναπαράγουν δηλώσεις που φέρεται να έκανε ο υπουργός, Νίκος Παναγιωτόπουλος, σε τηλεοπτικό σταθμό σχετικά με όσα είπε την Τετάρτη, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για την επέτειο των Ιμίων.

«Σχετικώς με πληροφορίες που αναπαράγονται στα μέσα μαζικής επικοινωνίας περί δηλώσεως του υπουργού Εθνικής Άμυνας Νικόλαου Παναγιωτόπουλου, διευκρινίζεται ότι ουδέποτε προέβη σε ανάλογη δήλωση.

Όλα τα υπόλοιπα είναι προϊόντα ερμηνειών και εκτιμήσεων αυτών που τις εκφράζουν και δεν μπορούν να υποκαταστήσουν τους επίσημους διαύλους επικοινωνίας μεταξύ κρατών», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Ερντογάν: Δεν είχαμε κρίση φέτος στα Ίμια – Δεν πήγαν οι Έλληνες άρα ούτε εμείς

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους έκανε λόγο για τα Ίμια, υποστηρίζοντας ότι η Τουρκία είχε στείλει μήνυμα στην Αθήνα για την αποφυγή έντασης στην περιοχή.

«Φέτος δεν ζήσαμε κρίση στα Καρντάκ (Ίμια). Γιατί; Διότι τηρήσαμε μια συγκεκριμένη στάση. Δηλώσαμε πως, αν γίνει κάποια κίνηση όπως στο παρελθόν, τότε θα απαντήσουμε διαφορετικά και θα δείτε πως, αν η Ελλάδα δεν κάνει κάτι στα Καρντάκ (Ίμια), δεν θα γίνει και από την πλευρά μας. Ο υπουργός Άμυνάς μου πιθανότατα θα καλούσε τον Έλληνα υπουργό Άμυνας για να τον ευχαριστήσει και για να συνεχιστεί αυτή η διαδικασία στα Καρντάκ (Ίμια) και στα υπόλοιπα νησιά» σημείωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Τούρκος πρόεδρος μίλησε για μια «συγκεκριμένη στάση» της χώρας του και ανέφερε πως η Τουρκία «δήλωσε πως, αν γίνει κάποια κίνηση όπως στο παρελθόν», τότε θα υπάρξει «διαφορετική απάντηση».

Διαβάστε επίσης στη «Νέα Σελίδα»:

Επικοινωνία Παναγιωτόπουλου – Ακάρ – Τι συζητήθηκε

Καμμένος: Ανάρτηση-φωτιά για Ερντογάν και Ίμια