Παππάς για το Μακεδονικό: Στην καρδιά της κυβερνητικής μας φιλοσοφίας η πολιτική του ΥΠΕΞ11 Οκτωβρίου 2018 · Ώρα δημοσίευσης: 2:29 μμ · Τελευταία τροποποίηση: 2:30 μμ


Η πολιτική του ΥΠΕΞ για την επίλυση του Μακεδονικού βρίσκεται στην καρδιά της φιλοσοφίας της κυβέρνησης, δήλωσε ο υπουργός ΨΗΠΤΕ Νίκος Παππάς.

Τη δήλωση αυτή έκανε ο κ.Παππάς στο περιθώριο συνάντησης που είχε με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά, για την υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας για τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση των τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών του υπουργείου Εξωτερικών.

Ο υπουργός ΨΗΠΤΕ αναφέρθηκε στην συμφωνία των Πρεσπών, και απευθυνόμενος στον κ. Κοτζιά του ευχήθηκε «να συνεχιστεί η πάρα πολλή καλή δουλειά που κάνετε στο υπουργείο Εξωτερικών με την πολιτική, ειδικά για την επίλυση του Μακεδονικού και τον ξεχωριστό ρόλο που μπορεί η Ελλάδα να παίξει στη νέα εποχή».

«Η Ελλάδα πρέπει να λύσει με τρόπο σοφό τα προβλήματα με τους γείτονες της»

Τόνισε δε, πως θεωρεί ότι «αυτή η πολιτική βρίσκεται στην καρδιά της φιλοσοφίας που έχουμε ως κυβέρνηση για το νέο μοντέλο ανάπτυξης» και συμπλήρωσε: «Η Ελλάδα έχει μία ξεχωριστή θέση στο χάρτη. Πρέπει και τα προβλήματα με τους γείτονές της να λύσει με τρόπο σοφό και δίκαιο, και να αναπτύξει όμως και τις τεχνολογίες αυτές που θα τις δώσουν τη δυνατότητα να γίνει ένας σύγχρονος κόμβος για την ευρύτερη περιοχή. Μία χώρα που θα εγγυάται τις προοπτικές συνανάπτυξης».

Συνεπώς, κατέληξε ο Ν. Παππάς, «θα έλεγα, θέλει τεχνολογίες και σοφή εξωτερική πολιτική».

Διαβάστε επίσης στη «Νέα Σελίδα»Σκοπιανά ΜΜΕ: Εξασφαλίζει τους 80 βουλευτές για τις συνταγματικές αλλαγές ο Ζάεφ