Παππάς: Η ΝΔ θα κάνει τα πάντα για να μην συζητηθεί το σκληρό πρόγραμμά της10 Μαΐου 2019 · Ώρα δημοσίευσης: 8:49 πμ · Τελευταία τροποποίηση: 7:55 μμ


Η ΝΔ μέχρι τη διεξαγωγή των εκλογών θα κάνει τα πάντα για να μην συζητηθεί ο σκληρός πυρήνας του προγράμματός της, είπε ο Νίκος Παππάς, στη συζήτηση για τις ευρωεκλογές, που πραγματοποιήθηκε στο κανάλι του Open, υπό το βάρος των πολιτικών εξελίξεων.

«Ο κ. Μητσοτάκης μίλησε σαν έφηβος που άνοιξε Twitter»

Μιλώντας για τον Μάνφρεντ Βέμπερ, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, τόνισε ότι επάνω στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ «θα είναι άνθρωποι που θα δώσουν ψήφο στον συγκεκριμένο κύριο» υπενθυμίζοντας ότι ο «εκλεκτός του κ. Μητσοτάκη» και διεκδικητής της προεδρίας της Κομισιόν, κατήγγειλε τα μέτρα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός.

Στην αντιπαράθεση με τον αντιπρόεδρο της ΝΔ, Κωστή Χατζηδάκη, με αφορμή την ομιλία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Βουλή, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής σημείωσε ότι η ΝΔ έχει δυσκολία να μιλήσει για τα μεγάλα και σημαντικά θέματα και σε αντίθεση με τον πρωθυπουργό, ο κ. Μητσοτάκης «μίλησε σαν έφηβος που άνοιξε λογαριασμό στο Twitter», εξαπολύοντας συκοφαντίες και ψεύδη, ενώ καταλόγισε στην αξιωματική αντιπολίτευση «επικοινωνιακές στρακαστρούκες».

Πολάκης και Ξανθός «έσπασαν το κακό σπυρί» 

Τόνισε ότι η ΝΔ αρνείται να μιλήσει για θέματα, όπως το 8ωρο εργασίας, το «ασφαλιστικό Πινοσέτ» και την επιστροφή στην αναλογία 1 προς 5 στο Δημόσιο (σ.σ. μία πρόσληψη για κάθε πέντε αποχωρήσεις).

Απαντώντας στην κριτική του κ. Χατζηδάκη για τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, ο Ν. Παππάς σημείωσε ότι οι πολιτικοί αντίπαλοι δεν ενοχλούνται με το ύφος του Παύλου Πολάκη, αλλά με το έργο του, γιατί μαζί με τον υπουργό Ανδρέα Ξανθό «έσπασαν το κακό σπυρί» στο υπουργείο Υγείας.

«Η ελίτ έβαλε το χέρι στην τσέπη για πρώτη φορά με την δική μας διακυβέρνηση»

Επίσης, απαντώντας στον κ. Χατζηδάκη, ο οποίος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν εφαρμόζει όσα υποστηρίζει για την Ελλάδα των πολλών έναντι της ελίτ, με αφορμή τις διακοπές του πρωθυπουργού με το σκάφος της κ. Παναγοπούλου, ο κ. Παππάς είπε ότι η ελίτ «έβαλε το χέρι στην τσέπη για πρώτη φορά με την δική μας διακυβέρνηση» υπογραμμίζοντας ότι πλέον τα κανάλια πληρώνουν για τις άδειες.

Μιλώντας για την σύγκλιση των προοδευτικών δυνάμεων, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής είπε ότι μπορεί να οικοδομηθεί με προγράμματα. Αναφερόμενος δε στην στάση της Φώφης Γεννηματά, σημείωσε ότι περίμενε «να πει ότι δεν υπάρχει περίπτωση να συνεργαστεί με τον κ. Μητσοτάκη».

Από την πλευρά του, ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Κώστας Σκανδαλίδης, ο οποίος μετείχε στο τηλεοπτικό πάνελ, σημείωσε πως η ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ βοηθά τη ΝΔ και πρόσθεσε ότι «αν έρθει σε εμάς διερευνητική εντολή και μπορούμε να περάσουμε προοδευτικό πρόγραμμα, θα δούμε τι συμμαχίες μπορούν να γίνουν». Επίσης, άσκησε αρνητική κριτική για την εικόνα της Βουλής κατά τη συζήτηση που διεξήχθη μεταξύ του πρωθυπουργού και του «επίδοξου πρωθυπουργού με προσωπικές κατηγορίες».

Τέλος, ο υποψήφιος ευρωβουλευτής με το ψηφοδέλτιο «ΜΕΡΑ 25», Κλέων Γρηγοριάδης, μίλησε για εκφασισμό της ΕΕ και ανέφερε ότι δεν χωρίζει τίποτα ουσιαστικό τα κόμματα του μνημονιακού χώρου.

Της συζήτησης μεταξύ των εκπροσώπων των κομμάτων, στην οποία μετείχε και ο δημοσιογράφος, Θανάσης Λάλας, προηγήθηκε η παρουσίαση δημοσκόπησης της εταιρείας Alco.

Διαβάστε επίσης στη «Νέα Σελίδα»: 

Open: H δημοσκόπηση της Alco για τις ευρωεκλογές (video)

Βουλή: Τα μεσάνυχτα η ψηφοφορία για την ψήφο εμπιστοσύνης