Πέτσας: Η επιλογή της κ. Σακελλαροπούλου είναι ενωτική, προοδευτική και αξιοκρατική16 Ιανουαρίου 2020 · Ώρα δημοσίευσης: 1:23 μμ · Τελευταία τροποποίηση: 1:27 μμ


«Η απόφαση του πρωθυπουργού να προταθεί η κυρία Σακελλαροπούλου για τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας σηματοδοτεί το πέρασμα σε μία νέα δεκαετία, σε μία νέα εποχή, σε μία χώρα που βγαίνει από μία δεκαετή κρίση και ελπίζει σε μία εθνική αναγέννηση», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1.

«Τι καλύτερο από μία γυναίκα να συμβολίσει αυτήν την εθνική αναγέννηση. Η πρότασή μας για να έχουμε την πρώτη γυναίκα Πρόεδρο της Δημοκρατίας είναι μία επιλογή ενωτική, προοδευτική και αξιοκρατική. Ελπίζουμε να τη θεωρήσουν έτσι και οι άλλες πτέρυγες της Βουλής», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και σημείωσε ότι το Σύνταγμα και η πολιτική παράδοση των τελευταίων δεκαετιών αναδεικνύουν το γεγονός ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας που προτείνεται από τον πρωθυπουργό πρέπει να έχει κάποια χαρακτηριστικά ευρύτερης συναίνεσης.

«Αυτό επιδιώξαμε κι εμείς από την αρχή. Δεν είναι μέσα στις πρόνοιες του Συντάγματος και της παράδοσης το στρίμωγμα των πολιτικών αντιπάλων, αλλά η δυνατότητα οικοδόμησης μίας συναίνεσης γύρω από το πρόσωπο, το οποίο καλείται να παίξει τον ρόλο του ρυθμιστή του πολιτεύματος, που προβλέπει το Σύνταγμα. Επομένως, αυτό ήταν το βασικό πνεύμα που πρυτάνευσε, αλλά πολύ σημαντικά είναι και τα άλλα χαρακτηριστικά των συμβολισμών: Γυναίκα, νέα εποχή, νέα δεκαετία, μετά από μία δεκαετή κρίση. Όλα αυτά τα στοιχεία, πιστεύουμε, στο πρόσωπο της κυρίας Σακελλαροπούλου θα τα αναγνωρίσουν και τα άλλα πολιτικά κόμματα και θα έχουμε μία ευρεία συναίνεση», τόνισε, συμπληρώνοντας πως η κυβέρνηση περιμένει σήμερα τις τοποθετήσεις των άλλων κομμάτων.

Όπως είπε ο κ. Πέτσας, είναι σεβαστή η αρνητική θέση του ΚΚΕ, θα ακολουθηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία στη Βουλή και η κυβέρνηση ελπίζει η πρώτη ψηφοφορία να είναι και η τελευταία.

Διαβάστε επίσης στη «Νέα Σελίδα»: 

Στις 22 Ιανουαρίου η πρώτη ψηφοφορία για ΠτΔ – Ποια είναι η διαδικασία