Προανακριτική: Τι κατέθεσε ο Μανιαδάκης3 Δεκεμβρίου 2019 · Ώρα δημοσίευσης: 8:54 μμ · Τελευταία τροποποίηση: 8:55 μμ


Με την κατάθεση του πρώην προστατευόμενου μάρτυρα στην υπόθεση Novartis, Νίκου Μανιαδάκη συνεχίστηκε σήμερα Τρίτη, η συνεδρίαση της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής για τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Στην αρχή της κατάθεσης του ο Ν. Μανιαδάκης φέρεται να είπε πως είναι κατηγορούμενος επειδή αρνήθηκε να παραδεχθεί πράγματα που δεν έγιναν και ότι βρέθηκε εμπλεκόμενος από έναν προστατευόμενο μάρτυρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ν. Μανιαδάκης επΙσήμανε πως έχει ελεγχθεί από κάθε αρχή, έχουν ανοίξει οι λογαριασμοί του και δεν βρέθηκε καμία έκνομη πράξη.

Ο Ν. Μανιαδάκης συνέχισε λέγοντας πως συνεργάστηκε με όλες τις ελληνικές κυβερνήσεις και ουδέποτε διορίστηκε σύμβουλος υπουργού.

Όπως είπε δεν ήταν σύμβουλος του Ανδρέα Λοβέρδου και πρόσθεσε πως τον συνέδεσαν αδίκως και ψευδέστατα με έναν υπουργό που ουδέποτε είχε την παραμικρή σχέση.

Παράλληλα τόνισε πως στον τομέα της Υγείας έγινε η μεγαλύτερη αποκλιμάκωση δαπανών, υποστηρίζοντας ότι το 2009 το κόστος ήταν στα 5,2 δισεκατομμύρια ευρώ και το 2014 έπεσε στα 1,9 δισεκατομμύρια ευρώ.

Πηγή: naftemporiki.gr

Διαβάστε επίσης στη «Νέα Σελίδα»: Novartis: Η Ολομέλεια Εφετών αποφασίζει για τις οκτώ δικογραφίες