Ρήγας: Η Eldorado υπέγραψε συγκεκριμένο σχέδιο και δεν το τηρεί (video)

2

H διασφάλιση των περιβαλλοντικών και οικολογικών όρων, η προστασία της υγείας των πολιτών και των υπόλοιπων επενδύσεων που είναι μεγάλη προσφορά στο ΑΕΠ και στην πραγματική οικονομία. περιλαμβάνονται στους όρους που υπέγραψε η Eldorado ανέφερε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Ρήγας στην ΕΡΤ, υπογραμμίζοντας ότι η εταιρεία παραπέμπει σε αποικία.

«Υπάρχει συγκεκριμένο σχέδιο που υπέγραψε η Eldorado και δεν το τηρεί» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ρήγας.

«Την θέλουμε την επένδυση αλλά με όρους και προϋποθέσεις» επισήμανε ο κ. Ρήγας υπογραμμίζοντας ότι «αν δεν τηρούνται οι απαραίτητοι όροι δεν μπορείς να έχεις την επένδυση γιατί η καταστροφή που θα επιφέρει θα είναι πολύ μεγαλύτερη».

Ο κ. Ρήγας υπογράμμισε ότι υπήρξε συμφωνία για καθετοποίηση της παραγωγής, η εταιρεία όμως μετέφερε το χρυσό χωρίς να έχει απόδοση στην ελληνική οικονομία. Καμία επιχείρηση δεν μπορεί να συμπεριφέρεται σαν αποικία και επιπλέον να λέει ότι η κυβέρνηση δεν είναι επιθυμητή.

Αναφορικά με την επιχειρηματικότητα ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι «είμαστε οι πιο φερέγγυοι απ’ όλους διότι επιδιώκουμε μια υγιή επιχειρηματικότητα με κανόνες προς το συμφέρον των εργασιακών σχέσεων αλλά και των ίδιων των επιχειρηματιών. Το αντίθετο ακριβώς μοντέλο από αυτό του «Μαρινόπουλου».

Διευκρίνισε τέλος ότι η κυβέρνηση επιθυμεί και τους τρεις πυλώνες της οικονομίας, το δημόσιο, τον ιδιωτικό τομέα και την κοινωνική οικονομία η οποία ήταν στο 2% τα προηγούμενα χρόνια όταν τα χρόνια της ανάπτυξης ήταν στο 20% στην υπόλοιπη Ευρώπη.