Σήμερα στα πολιτικά κόμματα το πόρισμα του ΣΥΡΙΖΑ για το ΚΕΕΛΠΝΟ – Eυθύνες Άδωνι Γεωργιάδη (pdf)3 Δεκεμβρίου 2018 · Ώρα δημοσίευσης: 8:44 πμ · Τελευταία τροποποίηση: 9:35 πμ


Σήμερα, Δευτέρα, αναμένεται να δοθεί στα πολιτικά κόμματα το πόρισμα του ΣΥΡΙΖΑ για το ΚΕΕΛΠΝΟ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, θα αναδεικνύει άμεσες και έμμεσες ευθύνες, κυρίως στον πρώην υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη, τόσο για την περίοδο που ήταν υπουργός όσο και για την περίοδο που δεν ήταν.

«Κατά πιθανολόγηση επομένως η Επιτροπή μας ζητά να διερευνήσουν Εισαγγελικές και Δικαστικές Αρχές το ενδεχόμενο να έχει τελέσει ο Άδωνις Γεωργιάδης το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας σε όλα τα αδικήματα των διοικητικών υπαλλήλων του ΚΕΕΛΠΝΟ», αναφέρεται στο πόρισμα της πλειοψηφίας, που δόθηκε νωρίς σήμερα το πρωί στα κόμματα.

Αναφορά και σε Αβραμόπουλο και Λοβέρδο

Αποτέλεσμα εικόνας για λοβερδος αβραμοπουλος

Παράλληλα, η Επιτροπή προτείνει τη διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών σε βάρος του πρώην υπουργού Υγείας, Δημήτρη Αβραβόπουλου για την προμήθεια των θερμικών καμερών ενώ αναφέρεται και το όνομα του Ανδρέα Λοβέρδου όσον αφορά στη σύμβαση του ΟΚΑΝΑ με το ΚΕΕΛΠΝΟ. Διερεύνηση προτείνεται και για στελέχη και διοικητικούς υπαλλήλους του Κέντρου.

Τα κεφάλαια του πορίσματος

Το δάνειο 225 εκατ. ευρώ, η σύμβαση του ΚΕΕΛΠΝΟ με τον ΟΚΑΝΑ, η διάθεση της διαφημιστικής δαπάνης, η αγορά θερμικών καμερών, η σύμβαση συντήρησης και τροφοδοσίας του κέντρου οροθετικών, η χρηματοδότηση της Μητρόπολης Καισαριανής και η προέλευση της διαφοράς των 89 εκατ. ευρώ που εντόπισαν οι ορκωτοί λογιστές.

Η εξεταστική επιτροπή θα συνεδριάσει για το πόρισμα του ΚΕΕΛΠΝΟ την Τρίτη το πρωί.

Το πόρισμα του ΣΥΡΙΖΑ για το ΚΕΕΛΠΝΟ

Διαβάστε επίσης στη «Νέα Σελίδα»: «Βόμβες» Πολάκη: Έπαιρναν λεφτά από το ΚΕΕΛΠΝΟ sites «που δεν τα ξέρει ούτε η μάνα τους» (video)

Το «κορίτσι των αγγουριών» που πληρωνόταν από το ΚΕΕΛΠΝΟ για τον Άδωνι (video)