Στ. Κοντονής στη Βουλή: Δυσάρεστη έκπληξη η απόφαση του Εφετείου για την Ηριάννα – Οι πολίτες ζητούν ίσα μέτρα και ίσα σταθμά

3
Discussion at the plenum regarding criminal charges against former Minister for Finance Giannos Papantoniou for embezzlement during his duty as Minister of Defense. In Athens, on July 5, 2017 / Συζήτηση στην ολομέλεια σχετικά με την άσκηση δίωξης κατά του Γιάννου Παπαντωνίου για κατάχρηση κατά την διάρκεια της θητείας του ως Υπουργός Άμυνας, στην Αθήνα, στις 5 Ιουλίου, 2017

Την απόφαση του δικαστηρίου για την Ηριάννα σχολίασε με παρέμβασή του στη Βουλή ο υπουργός Δικαιοσύνης χαρακτηρίζοντας δυσάρεστη έκπληξη την απόρριψη του αιτήματος αποφυλάκισης της Ηριάννας, μέχρι τη δευτεροβάθμια δίκη της.

Όπως ανέφερε ο Στ. Κοντονής, κατά τη διάρκεια απάντησης σε ερώτηση για άλλο θέμα στη Βουλή, η σημερινή απόφαση του Πενταμελούς Εφετεού για την Ηριάννα «αποτέλεσε μία δυσάρεστη έκπληξη» καθώς «η στάση της αιτούσας, της Ηριάννας καθ’ όλο το χρόνο της υποδικίας της ήταν υποδειγματική καθώς τήρησε όλα τα μέτρα που της είχαν υποδειχθεί, αξιοποίησε όλα τα δικονομικά εργαλεία που της παρέχει ο κώδικας ποινικής δικονομίας».

«Οι πολίτες ζητούν ίσα μέτρα και ίσα σταθμά», τόνισε ο υπουργός Δικαιοσύνης και χαρακτήρισε «τουλάχιστον περίεργο» το γεγονός ότι «ορισμένοι που έχουν καταδικαστεί σε πολυετείς ποινές έχουν απολαύσει το ευεργέτημα της ανατολής της ποινής ενώ σε άλλες περιπτώσεις, όπως αυτή της Ηριάννας, κατηγορούμενοι δεν πήραν το ευεργέτημα ούτε από το δικαστήρια ούτε από εφετείο».

Την ίδια στιγμή, ο Στ. Κοντονής καταδίκασε τις ενέργειες και τις λεκτικές επιθέσεις κατά των δικαστών που ακολούθησαν την απόφαση χαρακτηρίζοντας τις «απαράδεκτες» καθώς δυσφημούν τον αγώνα της Ηριάννας για την υπόθεσή της και διότι «και οι δικαστές είναι άνθρωποι και ως άνθρωποι κάνουν λάθη».