Σταθάκης: «Άνευ ουσίας και πυροτέχνημα το τελεσίγραφο της Eldorado»

3

Άνευ ουσίας και ολίγον πυροτέχνημα χαρακτήρισε το τελεσίγραφο της Eldorado ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γ.Σταθάκης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ, εξηγώντας ότι η αδειοδότηση του έργου στην Ολυμπιάδα έχει ολοκληρωθεί και ό, τι απομένει θα έχει διευθετηθεί τις επόμενες 10 ημέρες.

Ο υπουργός ανέφερε ότι έχει αδειοδοτηθεί το 60 % του υποέργου στις Σκουριές και το σύνολο της Ολυμπιάδας, ενώ απέρριψε το ενδεχόμενο αποζημίωσης της εταιρίας αν ακυρωθεί η επένδυση, διευκρινίζοντας ότι η Eldorado δεν έχει θέσει τέτοιο ζήτημα. «Εμείς θέλουμε την επίλυση όλων των θεμάτων στη διαιτησία η οποία ξεκινάει αυτή την εβδομάδα από το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους. Η επένδυση θα προχωρήσει εφόσον πληροί πλήρως τους περιβαλλοντικούς όρους και εφόσον διασφαλιστεί ότι θα υπάρχει μεταλλουργία στην Ελλάδα», είπε ο κ. Σταθάκης  υπενθυμίζοντας ότι η εκκρεμότητα υπάρχει εδώ και 22 χρόνια.

Χαρακτήρισε χωρίς ουσία και περιεχόμενο την προχθεσινή τοποθέτηση της εταιρίας περί τελεσιγράφου, τονίζοντας ότι το υπουργείο δεν πολιτικολογεί αλλά συνεχίζει να λειτουργεί θεσμικά και να αντιμετωπίζει την επένδυση με θεσμικό τρόπο. «Και η εταιρεία φαντάζομαι στο τέλος της ημέρας θα συνεχίσει να λειτουργεί θεσμικά» είπε ο κ. Σταθάκης και συμπλήρωσε:« Το υπουργείο αντιμετωπίζει το ζήτημα με την Eldorado με θεσμικό τρόπο. Είμαστε συντεταγμένη χώρα με συνέχεια».

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας ανακοίνωσε επίσης ότι ξεμπλοκάρει και η επένδυση της Κοινοπραξίας Total-Edison-ΕΛΠΕ για έρευνες υδρογονανθράκων στο «οικόπεδο» 2 του Ιονίου, δυτικά της Κέρκυρας, καθώς ολοκληρώθηκε από το Ελεγκτικό Συνέδριο ο έλεγχος της σύμβασης, που είχε μονογραφηθεί τον περασμένο Μάρτιο.